Lepoglava: Faza 5 izgradnje kanalizacijskog sustava završena Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Faza 5 izgradnje kanalizacijskog sustava završena

M.Br./Varaždinske vijesti | 30.10.2015. u 18:56h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Faza pet projekta izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda grada Lepoglave, kojom je obuhvaćena izgradnja kanalizacijske mreže za dio centra grada te naselja Očuru, Muričevec i Šumec, kao što je i najavljeno, sa završetkom mjeseca listopada privedena je kraju.

Nakon što su postavljeni posljednji metri kanalizacijske mreže i uređena odvodnja, sanirana su oštećenja na državnoj cesti D35, koja prolazi navedenim područjem.

- Planovi i rokovi koje smo dogovorili na sastanku održanom u kolovozu, a na kojem su sudjelovali predstavnici izvođača radova, Varkoma i Aquatehnike te Hrvatskih voda se poštuju. Stigli smo do kraja radova u okviru faze pet kojom je započela realizacija najvećeg komunalnog projekta Grada Lepoglave - izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda ukupno vrijednog gotovo 10 milijuna eura – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da će u okviru projekta biti izgrađeno ukupno 33 kilometara sekundarne razvodne mreže s glavnim kolektorom.

Inače, vrijednost radova u okviru završene faze pet iznosi 8.469.727 kuna od koji su 90 posto sredstva ili 7.622.755 kuna osigurale Hrvatske vode, a 10 posto ili 846.972 kuna Grad Lepoglava. Radovi na navedenoj fazi započeli su prošle godine kada je postavljena kanalizacijska mreža u djelu centra grada Lepoglave, a nastavljena u ovoj godini izgradnjom upravo završene kanalizacijske mreže u naseljima Očura, Muričevec i Šumec.

Označeno u