Sportsko ljeto u gradu Varaždinu

VVM | 23.9.2023. u 11:30h | Objavljeno u Sport

Ljeto je doba najveće fizičke aktivnosti. Pregršt sadržaja na plažama i uz obalu osigurava da naše tijelo bude u pokretu i oporavi se od zimskih mjeseci koje provodimo sjedeći za radnim stolom. Plivanje, ronjenje, skakanje, odbojka u vodi i na pijesku, picigin i mnogo toga drugoga – sve su to fizičke aktivnosti zbog kojih obožavamo ljeto.

Doduše, dok većini ljudi ljeto znači more, mnogi ostaju u gradu u najtoplijim ljetnim mjesecima - bilo da ih obaveze zadržavaju u gradu ili si ne mogu priuštiti odlazak na more. To znači i da ostaju bez navedenih aktivnosti, tj. da se njihov organizam neće tako dobro odmoriti.

Nasreću, postoji rješenje. U svakom je većem gradu pa tako i u Varaždinu moguće naći ljetnu ponudu sportova koji će itekako zamijeniti fizičku aktivnost na obali te će osigurati aktivan odmor od standardne rutine. Osim bavljenja sportom, mnogi će uživati i u podržavanju omiljenih klubova pomoću https://kladionice-online.hr/bonusi/psk-bonus/.

bonus.jpg

Bazeni za ljetni doživljaj

Prva sastavnica aktivnog ljeta u gradu je odlazak na bazene. Gradski bazeni Varaždin nasreću imaju dva unutarnja bazena i jedan vanjski koji je savršen za ljetne aktivnosti. Radno vrijeme omogućava vam da se bavite plivanjem u različita doba dana te izbjegnete gužvu ako namjeravate koristiti bazen u sportske svrhe.

Imajte na umu da se kroz jedan dio ljetnih mjeseci svake godine odvija dječji sportski kamp pa pratite datume kako biste izbjegli gužvu. Ako vam vrijeme dopušta, požurite na bazene rano ujutro dok se drugi još odmaraju ili rade.

Sportovi s reketom za druženje u paru

Osim plivanja, još su neki sportovi karakteristični za ljetno razdoblje, a među njima se ističe tenis. Tenisom se možete baviti u gradu jednako kao i na obali, a upravo je Teniski klub Varaždin jedan od najstarijih u Hrvatskoj te ćete uživati na njegovim terenima.

Ova je aktivnost idealna imate li prijatelja ili blisku osobu koja je također „zapela“ u gradu dok su ostali na moru pa želite spojiti druženje s rekreacijom. Naravno, ljeti je važno odgovorno igrati tenis, u doba dana kad Sunce nije prejako i sa sobom nositi dovoljno vode.

Uz tenis, savršen sport za druženje je i stolni tenis, tj. ping-pong. Stolove ćete pronaći na različitim mjestima u gradu, a oni koji imaju vrt rado će kupiti vlastiti za neometanu igru.

Sve u svemu, ljeti se u Varaždinu može naći pregršt sportskih aktivnosti za djecu i odrasle te ćete ubrzo zaboraviti na more.