Ivica Solomun više nije trener Zavrča

Solomun i Zavrč sporazumno raskinuli suradnju

| 4.4.2016. u 14:27h | Objavljeno u Sport

Varaždinski nogometni trener Ivica Solomun i slovenski prvoligaš Zavrč sporazumno su raskinuli suradnju. Na službenoj stranici kluba nema dodatnog pojašnjenja takvog poteza, no očito je da su razlog slabiji rezultati momčadi Zavrča u posljednje vrijeme i jučerašnji domaći poraz od Kopra 3:1.

Zavrč je i dalje petoplasirana momčad nacionalne lige, a u nastavku sezone očekuje ih kup ogled s Mariborom, pa je uprava kluba odlučila potražiti novog trenera. Solomunu je ovo drugi put da napušta klupu Zavrča, sada nakon šest mjeseci suradnje, a u prvom navratu bio je osam mjeseci trener prve momčadi Zavrča.

- Objektivno, imali smo problema s ekipom, s ozljedama glavnih igrača i nikako nismo mogli uloviti formu. Momčad je, zbog nedostatka kvalitete, bolje igrala u gostima nego kod kuće, a gazda kluba nema strpljenja za mlađe igrače, već želi odmah rezultat, no da li je to realno u ovom trenutku pokazat će vrijeme. Odlučili su se na šok terapiju, jer dolaze Kup utakmice s Mariborom, koji je favorit, a ja im želim sreću. Klub je privatan i vlasnik može zahtjevati što hoće, bez obzira da li nam to odgovaralo. Ekipu ostavljam na petom mjestu na tablici, na kojoj sam je zatekao, kao što sam napravio i prošle godine. Mislim da je trenutni plasman u slovenskim okvirima uspjeh za tu momčad. Trebat će im puno sreće da u kupu prođu Maribor i završe u finalu, ali nikad se ne zna ipak je to nogomet. Nisam razočaran, jer sam svjestan gdje sam, s kime sam i što sam, i uvijek je jedan kofer spreman za odlazak - rekao je Solomun.