Sloboda (T), Sloboda ŠN i Polet (T) u borbi za vrh Druge ŽNL Foto: Siniša Sović

Sloboda (T), Sloboda ŠN i Polet (T) u borbi za vrh Druge ŽNL

| 18.3.2017. u 14:40h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 14. kola sutra će početi proljetni dio prvenstva u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Vodeća ekipa prvenstva Sloboda iz Tužnog je u 13 kola doživjela samo jedan poraz prije zimske stanke i pokušat će zadržati istu razinu igara i rezultata u proljetnom dijelu prvenstva. Otišli su Goran Papec i Mateo Žganec, dok su David Crnčec i Juraj Ratkaj pojačali redove Slobode.

- Nismo u treningu kako spada, a razloga je više. Imamo studente i radnike, tako da pripreme nismo odradili kako sam htio. Uprava pa ni ja nismo očekivali biti prvi, ali nam je cilj da odigramo najbolje što znamo, sa željom da pobjedimo svakog protivnika - rekao je Vladimir Bartolić, trener Slobode (T).

Na drugom mjestu tablice smjestio se Polet iz Tuhovca koji je sakupio samo tri boda manje od vodeće Slobode (T). U ekipu su došli Kristijan Katalenić, Nikola Modrić, Dalibor Kapetan i Marko Vuk.

- Odigrali smo šest pripremnih susreta. Za Slobodom (T) zaostajemo samo tri boda i nadamo se borbi za naslov. Četiri su dobre momčadi u samom vrhu tablice i mislim da će se voditi zanimljiva borba za prvo mjesto - rekao je Vjekoslav Vitez, trener Poleta (T).

Sloboda ŠN-a je uoči prvenstva slovila za glavnog favorita za naslov, a to se nije promijenilo ni nakon zimske stanke. Trenutno drže treće mjesto s istim brojem bodova kao i Polet (T). Nova imena u klubu su Eugen Jelić Balta, Ivan Benjak, Marko Šrajbek, Domagoj Crnković, Ivan Sršen i Matko Stopinšek.

Dobili smo kvalitetna imena i samo je pitanje koliko ćemo se uigrati. Imamo kvalitetu u odnosu na sve ostale u ligi i s obzirom na respekt i renome koju ima Sloboda bilo bi šteta da se ne plasiramo u viši rang. Ako će samo biti nogomet u pitanju mi smo sigurni da ćemo uspjeti u cilju da osvojimo prvo mjesto - rekao je Izet Terzić, trener Slobode ŠN.

Orač iz Petrijanca je zauzeo četvrto mjesto na tablici i samo četiri boda zaostaje za vodećom ekipom prvenstva. Iz ekipe su otišla Luka Flegar i Mislav Šincek.

- Imamo par ozlijeđenih, ali očekujemo dobre igre, kao jesenas. Zaslužili smo mjesto koje smo osvojili i potrudit ćemo se barem zadržati, ali i pokušati izboriti i mjesto više. Svjesni smo i činjenice da su se izravni konkurenti pojačali, za razliku od nas - rekao je Tomislav Liber, trener Orača.

Novakovec je iznenadio dobrim igrama na jesen i zauzeo visoko peto mjesto. Igrački im je kadar za proljeće desetkovan (ostali su bez devet igrača - pet zbog poslovnih obveza, tri ozlijeđena), a glavni cilj je ostanak u ligi.

- Borit ćemo se maksimalno. Bit će nam teško jer nismo očekivali odlazak devetorice igrača. Pouzdat ćemo se na juniorski kadar koji još nije toj razini, ali ćemo raditi s njima i nadam se da ćemo uspjeti ostati u ligi - rekao je Damir Šmerek, trener Novakovca.

Sračinec je krenuo dobro u prvenstvo s jako pomlađenom ekipom, ali su platili danak neiskustvu. Na kraju jesenskog dijela prvenstva su zadržali visoko šesto mjesto. Uoči nastavka momčad je napustilo dosta igrača, ali se nadaju da će zadržati šesto mjesto.

- Ambicija nam je ostanak u Drugoj ŽNL iako smatram da bi mogli i zadržati ovo mjesto koje sada imamo pa da iduće sezone probamo poboljšati kadar i pokušamo napasti prvo mjesto. Imamo poletnu ekipu i nadam se da će parirati ekipama s vrha, koje su se pojačale - rekao je Marinko Habulan, trener i predsjednik Sračinca.