Iako još uvijek kadetkinja Amanda Mlinarić zauzela je 17. mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Meksiku

Sjajni nastupi Amande Mlinarić i Alena Remara na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Meksiku

| 21.10.2017. u 10:52h | Objavljeno u Sport

Šesnaestgodišnja Amanda Mlinarić i osamnaestogodišnji Alen Remar, članovi Varaždinskog streličarskog kluba, su na svojem prvom nastupu na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mexico Cityu pokazali su da budučnost varaždinskog i hrvatskog streličarstva nije upitna. Amanda Mlinarić je nakon kvalifikacija zauzela 30. mjesto u konkurenciji 74 najbolje streličarke svijeta složenim lukom, te se u nastavku natjecanja uspjela probiti na visoko 17. mjesto.

Na putu prema boljem plasmanu ispriječila joj se Sarah Sonnichsen iz Danske, koja je trenutno broj 1 na svjetskoj rang listi. Taj dvoboj Amanda je izgubila rezultatom 147:146, a da bi pobjedila trebala je ponovo pogoditi svoj svjetski rekord od 148 krugova u raspucavanju, koji je ostvarila u svibnju u Mariboru.

Naravno, da se takav rezultat ostvaruje svaki dan, ne bio svjetski rekord, no Amanda je skupo prodala svoju kožu. Ovo, 17. mjesto Mlinarić će donijeti i znatni pomak na svjetskoj rang listi, pa može računati da će nalaziti u 50 najboljih svjetskih streličarki složenim lukom. Sa njezinih 16 godina i još uvijek statusom kadetkinje, izniman je uspjeh biti tako visoko plasiran na svjetskom seniorskom prvenstvu.

Alen Remar je u kvalifikacijama zauzeo 77. mjesto od 120 natjecatelja olimpijskim lukom. Plasmanom u elimanacijski dio uspio je izboriti 57. mjesto i tako se plasirati u gornju polovicu liste. U nastavu natjecanja izgubio je od najboljeg europskog streličara olimpijskim lukom, Gazos Metea iz Turske.

Ne smijemo zaboraviti da Turska ima oko 100 puta veći proračun za streličarstvo od Hrvatske i sponzorstvo cijele reprezentacije od renomiranog proizvođača streličarske opreme, dok su u Hrvatskoj za odlazak na ovo svjetsko prvenstvo reprezentativcima finacijski pomogli najvećim dijelom ponovo roditelji i matični „Varaždinski streličarski klub“, a o odlasku njihovog trenera zajedno s njima nije bilo ni govora, jer bi to bilo veliko financijsko opterećenje. U „Varaždinskom streličarskom klubu“ zadovoljni su postignutim rezultatima Amande i Alena, a sigurni su da će njihovim sazrijevanjem rezultati biti još bolji.