Gotovo 70 posto radnika benzinskih postaja Ine prihvatilo nove ugovore Foto: INA/ilustracija

Gotovo 70 posto radnika benzinskih postaja Ine prihvatilo nove ugovore

I.D./Varaždinske vijesti | 24.11.2015. u 08:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Uprava Ine odlučila je da će 1. prosinca početi provoditi novi model upravljanja maloprodajnom mrežom, priopćeno je iz Ine.

Gotovo 70 posto radnika prihvatilo je nove ugovore i prelazak u novu tvrtku INA Maloprodajni servisi d.o.o. (INA MS), nakon što su sindikati, Radničko vijeće, INA i INA MS krajem srpnja potpisali Sporazum o poslovno održivom modelu upravljanja maloprodajnom mrežom

- Ponudu za prelazak u novu tvrtku prihvatilo je 69 posto radnika, što im je osiguralo kontinuitet staža, materijalna prava prilagođena tržištu rada, no i dalje konkurentna primanjima na maloprodajnom tržištu te šestomjesečno obeštećenje razlike plaće. Radnici koji nisu željeli prijeći u novu tvrtku bit će zbrinuti sukladno kolektivnom ugovoru te će dobiti otpremninu u iznosu značajno višem od hrvatskog prosjeka - navode iz Ine.

Kako napominju, oko 700 nepopunjenih radnih mjesta prodavača bit će popunjeno novim zapošljavanjem s tržišta rada kako bi osigurali nesmetani rad svih benzinskih postaja. Na natječaj je pristiglo više od 4500 molbi.
 
Tvrtka INA MS dio je INA Grupe i u stopostotnom je vlasništvu Ine te će 1. veljače 2016. preuzeti na upravljanje sve benzinske postaje osim 60 postaja koje su na osnovi ranijih odluka Uprave predane ili će biti predane na upravljanje poduzetnicima u okviru modela "Postani poduzetnik".

- Zadržavanje razine kvalitete usluge ključni je preduvjet uspješne realizacije novog modela, što će omogućiti Ini da bude konkurentnija na maloprodajnom tržištu te će otvoriti prostor za nastavak snažnog investicijskog ciklusa koji je započeo prije nekoliko godina. Maloprodaja je jedna od temeljnih djelatnosti Ine te kompanija i dalje nastavlja razvijati svoju maloprodajnu mrežu kroz kapitalna ulaganja u benzinske postaje te unapređenje kvalitete usluga - stoji u Ininom priopćenju.

Označeno u