Kitro Varaždin Foto: Martin Novosel

Seniorke Kitro Varaždina napravile još jedan veliki korak prema tituli

| 8.4.2018. u 09:43h | Objavljeno u Sport

Seniorke Kitro Varaždina još jednom su ostvarile važnu pobjedu na putu do osvajanja Prve B lige. U jučerašnjem 19. kolu su na domaćem terenu u Sportskom centru Graberje svladale Mladost II rezultatom 3:2.

Nije izgledalo dobro na početku te su prva dva seta pripala gostima 23:25 i 22:25. U trećem set su se Varaždinke pribrale i uvjerljivo svladale gošće iz Zagreba 25:18. Nakon toga je uslijedila drama za opstanak u susretu u četvrtom setu koji je opasno visio kada su loše ušle u njega (gubile 7:2), a tek su u završnici uspjele spasiti stvar rezultatom 25:23.

Peti set nije mogao krenuti bolje, 4:0 serijom za varaždinski sastav, ali ni to nije moglo završiti mirno i bez drame te su kod rezultata 14:10 propustile čak četiri meč lopte, a Mladost II je izjednačila na 14:14. Ipak, posljednja dva poena su otišla na stranu Kitro Varaždina, završili su set rezultatom 16:14 i slavlje na terenu je moglo početi.

- Velike čestitke mojim djevojkama za novu pobjedu. I dalje smo bez poraza na domaćem terenu. Bilo je stvarno teško i malo previše nervoze u našoj igri. Naravno, veliki razlog tome je odlična ekipa s druge strane mreže, ekipa Mladosti II koja je sagrađena od perspektivnih igračica i nije lako protiv takve ekipe. Mi smo zbog tenisa ostali bez dvorane i prvi puta smo igrali službenu prvenstvenu utakmicu u zadnjih pet godina izvan Arene Varaždin i osjetilo se da nismo imali onu sigurnost koju znamo imati - rekao je Ivica Đolonga, trener seniorki Kitro Varaždina.

Tri kola prije kraja, Kitro Varaždin ima pet bodova prednosti pred Dinamom na drugom mjestu koji ima susret manje, a varaždinskoj ekipi predstoji još jedan težak susret, gostovanje kod četvrtoplasiranog Karlovca u 20. kolu.

- Ostaje nam još jedna teška utakmica. Nakon što smo pobijedili Dinamo i došli na prvu poziciju, sad svi love nas i pritisak je na nama. Nije jednostavno tako pod pritiskom igrati, ipak su to mlade cure, ali pokazale su da imamo tu kvalitetu. Pripremit ćemo se za Karlovac - zaključio je Đolonga.