Sara Kolak s trenerom Andrejom Hajnšekom jučer uoču puta za London u zagrebačkoj zračnoj luci

Saru Kolak u Londonu očekuje prvi nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu

| 3.8.2017. u 13:58h | Objavljeno u Sport

Sutra u Londonu počinje Svjetsko atletsko prvenstvo na kojem će nastupiti devet naših predstavnika koji su ispunili visoke IAAF norme za nastup na ovom natjecanju. Među šest hrvatskih atletičarki nastupit će i olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira Ludbrežanka Sara Kolak u bacanju koplja.

Kolak će ovo biti prvi nastup na Svjetskom prvenstvu na koji dolazi kao vodeća u svijetu ove sezone u bacanju koplja sa sedmim rezultatom svih vremena u svijetu, od 68,43 metara, ostvarenog prije nepunih mjesec dana na mitingu Dijamantne lige u Lausannei.

Sara Kolak osim zlata iz Rija ima brončanu medalju s Europskog prvenstva u Amsterdamu 2016., a nedavno je u poljskom Bydgoszczu osvojila i naslov europske prvakinje do 23 godine. 

Kolak je u Londonu u najužem krugu favorita od 32 bacačice koplja koliko ih je prijavljeno za natjecanje za osvajanje svjetske titule u bacanju koplja.

Kolak, koja je jučer doputovala u London, kvalifikacije očekuju u nedjelju, 6. kolovoza 20  sati i 5 minuta ili od  21 sati i 30 minuta, dok je finale u bacanju koplja ze žene predviđeno za utorak, 8. kolovoza od 20 sati i 20 minuta.