Sara Kolak o tome zašto je u Riju plakala od tuge i pitala se kako ljudi mogu biti tako zločesti

V.V./sportske.jutarnji.hr | 6.10.2016. u 09:20h | Objavljeno u Sport

Zlatna bacačica koplja s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Ludbrežanka Sara Kolak nakon nekog vremena medijske šutnje otvorila je svoju dušu i sada kada su se dojmovi malo slegli, progovorila o stvarima koje su je pogodila nakon osvajanja olimpijskog zlata.

Podsjetimo, Sara Kolak je postala olimpijska pobjednica u bacanju koplja te je popravila osobni i državni rekord koji sada iznosi 66.18 metara.

Ovaj senzacionalan uspjeh Sare Kolak neki su dočekali sa skepsom i sumnjama na doping, što je jako pogodilo mladu atletičarku. Sve o tome je ispričala za Sportske novosti.

- Čuješ i ne vjeruješ. Dovodila bih se u situacije da bih plakala od tuge kako netko može biti toliko zločest, ali na sreću, na vrijeme sam se skulirala. Nisam dopustila da mi sve to što sam napravila netko uništi glupim izjavama. Da, atletika je posljednje dvije sezone pod posebnim povećalom, ali čekajte, zar je atletika jedini sport u kojem se može koristiti doping? I zar se u svakoga tko napravi rezultat mora sumnjati i upirati prst u njega. Sigurna sam, da se želi očistiti sport od dopinga, očistili bi ga, ali to nekome, nekima velikima, ne ide u prilog - izravna je Sara Kolak čiji je stav o dopingu jasan.

- Onaj koji to napravi, zaslužuje kaznu i amen. Doping je za kukavice koje ne vjeruju u sebe - kaže Sara Kolak, atletsko čudo iz Ludbrega i sportska hrvatska heroina iza koje je veliki trud i rad.

- Dođu mi novinari i krenu s “kako si ti pala s Marsa na olimpijsko zlato”? S kakvog Marsa? Pa ja godinama krvavo radim, nisam ja nikakvo ni čudo ni znanstvena fantastika, ja sam samo u datom trenutku iskoristila sve ono što sam godinama stvarala - zaključuje Sara Kolak.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

 

 

Označeno u