U dvorani na Dravi večeras će se igrati lokalni derbi između domaće Koke i Zrinskog iz Čakovca

Rukometašice Koke večeras u dvorani na Dravi dočekuju čakovečki Zrinski

| 25.3.2016. u 09:43h | Objavljeno u Sport

Iako se utakmica 20. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene trebala odigrati u svom redovnom terminu 19. ili 20. ožujka, zbog zauzetosti dvorane na Dravi (državno prvenstvo u stolnom tenisu) rukometašice Koke svoj će susret protiv Zrinskog iz Čakovca odigrati danas, na Veliki petak.

Ova pauza od šest dana možda će dobro doći u pripremi utakmice protiv Zrinskog s obzirom na to da su u prošlom kolu protiv Sesveta izgubili još jedan važan kotačić u ekipi. Josipa Tomić ozljedila je palac na pucačkoj ruci i morat će na operaciju, pa je sezona za nju završila.

Najbolja igračica nam je ozlijeđena i tek će od osmog mjeseca opet biti u pogonu, a ako tu dodamo još Pasarić, koja je otpala ujesen, te Poljak, bez koje smo od prošlog mjeseca, ostali smo bez kompletne vanjske trojke, u kojoj su ostale samo naše mlade i neiskusne igračice, poput Babić, Vrček i Zadravec koja je krilo, ali mora igrati vanjskog – rekao je trener Koke Vladimir Canjuga.

Unatoč svim problemima u kojima se ekipa našla, ima i dobrih vijesti. U nadolazećim utakmicama trebala bi se vratiti dosad ozlijeđena Elena Halili, a možda će zaigrati i Petra Oštarijaš, koja vuče ozljedu koljena. Sve je to veliko upozorenje da ostatak ekipe shvati utakmicu protiv Zrinskog krajnje ozbiljno, unatoč tome što je Zrinski na osmoj poziciji prvenstva s bodom manje od Koke na šestoj poziciji.

Da ekipa Zrinskog ima malo kvalitetniju vratarku, tipa naše Janje Golubić, Zrinski bi bio petoplasirana ekipa u državi. Zrinski je definitivno ekipa iz gornjeg dijela tablice i imat ćemo velikih problema s njima, ali nadam se da ćemo s dobrom obranom i brzom igrom parirati Zrinskom, kao i ekipama s kojima ćemo igrati kod kuće do kraja prvenstva – rekao je Canjuga.

Utakmica sa Zrinskim igrat će se u dvorani na Dravi večeras u 20 sati.