Sveučilište Sjever provodi projekt vrijedan 330 tisuća eura

| 11.2.2016. u 08:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sveučilište Sjever počelo je s provedbom projekta "Uvođenje ISO standarda 9001:2015 kvalitete u visokoobrazovne institucije primjenom QM&CQAF modela". Riječ je o projektu u kojem sudjeluje, uz Sveučilište Sjever koje je koordinator, sedam visokoobrazovnih institucija iz Rusije, Bjelorusije, Nizozemske i Švedske.

Glavni cilj projekta je postizanje kvalitete procesa obrazovanja kroz razvoj i primjenu QM & CQAF modela prilagođenog za visokoobrazovne institucije partnere u projektu te transfer modela na ostale visokoobrazovne institucije u zemljama partnerima.

Uz Sveučilište Sjever u projektu sudjeluju Ivanovo State University (IvSU), Tomsk State University (TSU) i The Pastukhov State Academy of Industrial Management (Pastukhov Academy) iz Rusije, Belarus State Economic University (BSEU) iz Minska i The Republican Institute for Vocational Education (RIPO) iz Bjelorusije, Folkuniversitetet iz Göteborga u Švedskoj te Revalento iz Tilburga u Nizozemskoj.

Projekt je prihvatila Europska komisija odnosno njene Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu i kulturnu politiku u sklopu Erasmus+ programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport te potprograma Jean Monnet usmjerenog na cjeloživotno učenje koji danas djeluje u 77 zemalja širom svijeta na više od 800 sveučilišta. Vrijednost projekta je 330 tisuća eura i trajat će tri godine.

Označeno u