Rekreacijski centar Lančić: Izgrađene tribine sa 170 mjesta, stiže i rasvjeta

VV | 2.7.2023. u 11:00h | Objavljeno u Sport

Ove će se godine za uređenje SRC-a izdvojiti ukupno 204.000 eura (1,53 mil. kn), a novoizgrađenim objektima u velikoj će se mjeri zaokružiti sadržaji predviđeni za ovu buduću prvorazrednu sportsko-rekreacijsku manifestaciju svih Ivančana i njihovih gostiju

Grad Ivanec nastavlja s uređenjem Sportsko-rekreacijskog centara Lančić-Knapić. Kraju su privedena dva velika ovogodišnja zahvata – gradnja parkirališta, vodovoda i odvodnje te ono što mještane posebno veseli, a to su tribine s tri reda sjedala za 170 posjetitelja.

Sve radove iz proračunskih sredstava u 100%-tnom iznosu financira Grad Ivanec. Što se parkirališta tiče, izgrađena su dva: jedno je asfaltirano, sa 14 parkirnih mjesta, a uređeno je i tzv. rešetkasto parkiralište, koje raspolaže s dodatnih 20 mjesta za parkiranje vozila.

Zajedno s radovima izvedenim na vodovodu, odvodnji i zacjevljenju jarka, ovaj dio ulaganja koštao je ukupno 91.000 eura (cca 682.500 kn). Temeljem provedenog postupka javne nabave, radove je izvela Niskogradnja Veselnik iz Kolarovca.

Nadalje, sagrađene su i tribine za posjetitelje i uređene pristupne staze, što je bio poseban projekt koji je ugovoren u vrijednosti od 87.100 eura (oko 653.250 kn), a taj dio radova obavilo je Graditeljstvo Grabar iz Ivanca. Izvedeni su i priključci struje i vode, a postavljen je i ormarić za struju.

U tijeku je i postupak javne nabave za izvođenje rasvjete igrališta. Po riječima gradonačelnika Milorada Batinića na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, propisane procedure trebale bi biti provedene u roku 60 dana, što znači da bi rasvjeta trebala stići razmjerno brzo.

Cijeli ovaj drugi dio projekta (tribine, priključci, rasvjeta) vrijedan je daljnjih 113.000 eura (847.500 kn).

Sve zajedno, ove će se godine u uređenje SRC-a Lančić-Knapić iz gradskog proračuna uložiti oko 204.000 eura (1,53 mil. kn), a novoizgrađenim objektima će se u velikoj mjeri zaokružiti sadržaji predviđeni za ovu buduću prvorazrednu sportsko-rekreacijsku destinaciju. U drugoj fazi slijedi gradnja nadstrešnice sa sanitarnim čvorom, uređenje staza i drugih planiranih površina za sport i rekreaciju svih generacija građana i održavanje raznih manifestacija i natjecanja.

Označeno u