Članovi PK Barok koji su nastupili na varaždinskom 6. mitingu Sveti Nikola

Rekordan broj medalja za Barok na 6. mitingu Sv. Nikola

| 12.12.2016. u 20:17h | Objavljeno u Sport

Na varaždinskim gradskim bazenima, u organizaciji PK „Barok“, održan je 6. međunarodni plivački miting „Sv.Nikola“. Bio je to treći ovosezonski miting iz mini GP serije, a nastupilo je rekordnih 412 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije. Varaždinski Barok predstavljalo je 25 članova, a osvojeno je dosad najveći broj medalja, njih ukupno 14.

Dvoje kadeta, Nika Dobovičnik i Matej Čok, isplivalo je A norme za prvenstvo Hrvatske, te se pridružilo Petri Gašparac koja već ima 2 isplivane norme.

Natjecanje je održano u jutarnjem i poslijepodnevnom dijelu, a plivalo se u ukupno 11 disciplina. Od članova Baroka medalje su osvajali Matej Čok koji je u A kategoriji osvojio je 3. mjesto na 400m mješovito, te isplovao A normu na 800m slobodno za kadetsko prvenstvo Hrvatske.

U C kategoriji Nika Dobovičnik bila je prva na 800m slobodno čime je i isplivala vrijeme A norme za prvenstvo Hrvatske. Osvojila je i 3. mjesto na 100m slobodno i 3. mjesto na 400m mješovito. Erik Hunjek bio je prvi na 400m mješovito, prvi na 800m slobodno i treći na 100m prsno.       

Niko Balenta osvojio je treće mjesto na 200m delfin, Fran Čurdija bio je treći na 200m prsno. U D kategoriji Leona Juriša osvojila je prvo mjesto na 200m delfin, 2.mjesto na 400m mješovito, 3. mjesto na 100m delfin i 3. mjesto na 200m leđno. Filip Kukec osvojio je 2. mjesto na 400m mješovito.

Od članova Baroka još su nastupili Danijel Gašparić, Bruno Obrstar, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Filip Kukec, Davorin Suhanek, Luka Lacković, Lana Cvetko, Petra Gašparac, Dora Jurak, Katja Balažinec, Elena Balažinec, Mila Mitrović, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Anja Mirilović i Lara Ranković.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za mlade plivače i veliki broj gledatelja koji su tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene

Sljedeći vikend (17. i 18.12.) Barok će s muškom ekipom nastupiti na Ekipnom „C“ prvenstvu Hrvatske u Splitu, te sa ženskom ekipom na Ekipnom „B“ prvenstvu Hrvatske u Zadru. Isti vikend Karlo Rajković će s reprezentacijom Hrvatske nastupiti na Otvorenom prvenstvu Italije u Bresciji.