Održano prvo kolo nove Cross lige Beretinec

| 1.12.2015. u 09:31h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Odličan odaziv sudionika i publike, prekrasan sunčan dan i druženje trkača do kasnih poslijepodnevnih sati obilježili su 1. kolo Cross Lige Beretinec. Brojka od 76 natjecatelja već na prvom kolu Cross Lige Beretinec pokazala je da su varaždinski biciklisti i trekeri pronašli pravi odgovor na dosadu sve hladnijih i sve kraćih dana. BBK Asi i SRD 315 Sjeverozapad, uz pomoć sponzora, osmislili su jedinstvenu nove zimsku trkačku ligu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, sa željom da rekreativcima (i onima koji će to tek postati) omoguće mjesto na kojem se mogu družiti, zabavljati se i odmjeriti svoju formu.

Start Cross Lige Beretinec bio je ispred Seoskog gospodarstva Canjuga u Beretincu a trčalo se po prekrasnoj prirodi beretinečkih šuma na kružnoj stazi duljine 3 kilometra, odnosno  6 kilometara (s 225 metara uspona). Čak 76 natjecatelja našlo se na startu utrke ovu subotu.

U utrci na 6 kilometara kod muškaraca pobijedio je Josip Meštrić, koji je dionicu istrčao za 27:11. Samo 4 sekunde iza njega ciljem je prošao Josip Lacković, dok je treće mjesto osvojio Kruno Kučej s rezultatom 29:43.

Uvjerljivo najbolja među ženama bila je Dina Androić s rezultatom 36:00. Jelena Sekelj osvojila je drugo mjesto sa rezultatom 37:44, dok je s rezultatom 38:05 treća žena bila Kristina Zajec.

Na kraćoj dionici, koja je uključivala 1 krug od 3 kilometra prvo mjesto među muškarcima pripalo je Marko Novaku s vremenom 14:05. Emil Bistrović ciljem je prošao nakon 14:43 a Zenil Vugrinec kao trećeplasirani sa nakon 15:43. Rina Vuković i Dorotea Vrček prve su prošle ciljem sa vremenom od 19:30. Druga žena bila je Ema Dania sa vremenom 19:50 a treće mjesto osvojila je Jasna Gabrić sa vremenom 20:09.

Domaćini su se pobrinuli i za dobru zabavu nakon utrke. Tako se većina natjecatelja najviše razveselila neslužbenom pravilu lige koje kaže da svaki natjecatelj ostaje na druženju nakon utrke minimalno onoliko vremena koliko mu je trebalo da otrči stazu. Sa odličnim društvom na utrci i druženju, već se s nestrpljenjem čeka novo kolo 12. prosinca!

Cross Liga Beretinec nije samo druženje i zabava, već i prilika za osvajanje pobjedničkih nagrada. Cross Liga Beretinec traje još 4 kola: 12. prosinca, 26. prosinca, 9. siječnja I 23. siječnja, sa startom u 14 sati. Za poredak se boduju četiri najbolja kola.