Tihomir Šoštarić bio je najbolji strijelac Varteksa i Četvrte lige Skupine Čakovec-Varaždin Foto: Varaždinske vijesti

Prvi topnik Varteksa Tihomir Šoštarić: Imam kvalitetu i za Prvu i za Drugu HNL

| 1.7.2019. u 17:00h | Objavljeno u Sport

Napadač Varteksa Tihomir Šoštarić (26) prvi je topnik svoje momčadi i Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždina u nedavno završenoj sezoni. u 26 odigranih susreta postigao je 35 golova, od kojih je šest bilo iz kaznenih udaraca, a svojim igrama i golovima skrenuo je na sebe pozornost iz drugih sredina, koje bi ga htjele vidjeti u svojim redovima.

Bez opterećenja

- Naravno da mi je drago što sam postigao najviše golova ove sezone, dva više od napadača Poleta Tomislava Medveda, međutim kada je počinjala sezona nisam se opterećivao brojem golova, nisam ni očekivao da ću postići toliko golova. Jedina mi je želja bila da odigram prvenstvo bez ozljeda, pružim što je moguće bolju igru i s Varteksom osvojim naslov. Bili smo blizu tom ostvarenju, držali smo prvo mjesto nakon jesenskog dijela, ali je na kraju Polet osvojio titulu. Mislim da je drugo mjesto naša realnost, jer je Polet imao dužu klupu i nije se primijetilo kada im dva igrača nisu igrala no najbitnije je da će Varteks sljedeće sezone igrati u višem rangu - naglasio je Šoštarić. Naglašava da njegovih golova ne bi bilo bez pomoći suigrača, a posebno iskusnog Veldina Karića, drugog klupskog strijelca sa 17 golova.

- O Kariću ne treba trošiti previše riječi, koliko znači za momčad vidjelo se na posljednjih četiri - pet susreta kada ga nije bilo u sastavu. Uz kvalitetu koju ima najbitnije je da postigne gol iz ničega i uvijek je opasnost po gol suparnika - ističe Šoštarić, kojemu najviše odgovara pozicija koju sada igra, lijevo krilo, odnosno da nije klasična špica, već da pred gol suparnika dolazi iz drugog plana. Šoštarić, rodom iz Jesenja, u Varteks je došao prije dvije sezone, kada je momčad ušla u Treću HNL Istok. a nogometnu karijeru počeo je kao šestogodišnjak u Zagorcu iz Krapine.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...