Prvi regionalni stolnoteniski kamp u LifeClass termama Sveti Martin

| 4.6.2018. u 12:16h | Objavljeno u Sport

U LifeClass termama Sveti Martin održan je prvi regionalni stolnoteniski kamp u organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza od 31. svibnja do 3. lipnja ove godine, a tehničku organizaciju kampa odradio je STK Starr.

Renato Čengić, direktor HSTS-a istaknuo je važnost organiziranja kampa u sklopu razvojnog programa HSTS-a:
- U Svetom Martinu po prvi puta se održava regionalni stolnoteniski kamp u organizaciji HSTS-a i Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin kojeg vodi Ronald Ređep uz domaćine LifeClass terme Sveti Martin. Na kampu su mladi stolnotenisači i stolnotenisačice do 12 godina, uzrast mlađih kadeta i mlađih kadetkinja. Uz njih imamo i goste iz Srbije jednog dječaka i jednu djevojčicu te jednog trenera. Pozvali smo još i mlade igrače iz Mađarske i Austrije ali oni nažalost nisu mogli doći. Naša ideja je da se ovaj kamp širi u regiji, kako bi što više mladih igrača i igračica i njihovih trenera dolazilo ovdje i razmjenjivalo iskustva te da zajedno treniraju - rekao je Čengić.

Voditelj kampa Ronald Ređep istaknuo je kako je ovakav rad dio programa STK Starr i Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin.
- Četverodnevni stolnoteniski kamp HSTS-a u Svetom Martinu pružit će šansu najmlađim kadetima i kadetkinjama da kroz treninge i igru probaju usavršiti svoje vještine i znanje. STK Starr, HOO i HSTS i LifeClass terme Sveti Martin i Općina Sveti Martin uključili su se u ovaj hvale vrijedan projekt gdje se najmlađim stolnotenisačima omogućuje da iskuse profesionalni pristup treningu, koji i mu njihovim sredinama nažalost nije omogućen u toj mjeri. Tako će se lakše vidjeti njihovi stvarni igrački potencijali i tako će biti lakše i njihovim trenerima napraviti programe za napredak. Ovo je projekt kojem smo težili od osnivanja STK Starr o kontinuiranoj brizi o mladima. Mladi su budućnost i nasljednici stolnoteniskih veličina kao što su bili Primorac, Boroš i ostali naši igrači svjetskog ranga. Ja bi se na kraju još jednom zahvalio Općini Sveti Martin koja nas već godinama prati u raznim projektima, a bez njihove podrške bilo bi puno teže realizirati ovakve akcije - rekao je Ređep.

S dvadeset i troje mladih i talentiranih mlađih kadetkinja i kadeta u dvorani su trenirali i radili treneri Goran Radanović i Zdenko Prskalo, a za pedagoški nadzor bila je zadužena sportska psihologinja Martina Milošević.