Motocross udruga Breznica PK Team ima u planu proširenje staze u Breznici do prve utrke 29. travnja Foto: Dražen Novosel

Prvenstvo Zagorja u motocrossu ove će godine početi i završiti na stazi u Breznici

| 1.2.2018. u 13:34h | Objavljeno u Sport

Definiran je program ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Zagorja, koji će u svom sastavu imati deset utrka, a natjecanje će početi i završiti u Breznici.

Prva utrka Otvorenog prvenstva Zagorja bit će 29. travnja na stazi u Breznici u organizaciji Motocross udruge Breznica PK Teama, a na istoj stazi vozit će se i posljednja utrka sezone 22. ili 29. rujna.

Druga će utrka biti u Loboru 20. svibnja, treća će biti 10. lipnja u Kebelu, u naselju u sastavu Općine Bedekovčina. U Bedenici utrka će biti 17. lipnja, 24. lipnja ili 1. srpnja vozit će se u Bedekovčini,15. ili 22. srpnja u Loboru, 26. kolovoza u Kebelu,2. rujna u Bedekovčini, a 16. rujna u Bedenici.

- U principu nije toliko presudno, iako je naravno lijepo da će kod nas početi i završiti prvenstvo, već je najvažnije da smo u kalendaru s dvije utrke. Cilj nam je bio da se dignemo kao udruga, da se čuje za nas i da dobijemo mlade vozače, koje ćemo moći financirati i gurati kroz natjecanja. Ove ćemo sezone imati tri svoja vozača, pri čemu će devetogodišnji Jan Janković iz Varaždinskih Toplica, koji će voziti klasu do 65 kubika, besplatno trenirati na našoj stazi, a ja ću mu pomoći i kao trener - naglasio je predsjednik Motocross udruge Breznica PK Teama Dejan Opet.

Otvoreno prvenstvo Zagorja je veoma kvalitetno natjecanje, nimalo slabije od državnog prvenstva.
- Otvoreno Prvenstvo Zagorja mogu voziti Slovenci, Talijani, Austrijanci i ostali vozači motocrossa koji nemaju hrvatsko državljanstvo, a što je uvjet za nastup u Prvenstvu Hrvatske, tako da OP Zagorja nimalo ne zaostaje za nacionalnim natjecanjem. Prošle je godine u sklopu Prvenstva Zagorja sudjelovalo oko 250 vozača, odrađeno je devet utrka, a mi smo na našoj stazi u Breznici u rujnu prošle godine bili domaćini jedne od utrka, na kojoj smo položili ispit i za ovogodišnji ulazak u kalendar natjecanja - istaknuo je Opet, koji je primljen u Komisiju za disciplinu quad pri Hrvatskom motociklističkom savezu i predstavnik je Otvorenog prvenstva Zagorja pri HMS-u.

Uoči domaćinstva prve utrke, 29. travnja, Motocross udruga Breznica PK Team ima velike planove sa stazom.
- Planiramo proširenje i produljenje staze. Želimo produljiti stazu za dvjestotinjak metara, s postojećih 1 200 na 1 400 metara što je dužina staze na nivou Prvenstva Hrvatske, dok je na pojedinim dijelovima želimo proširiti za dva do tri metra. U planu je i izgradnja popratne infrastrukture, dovođenje struje i vode,izgradnja službenih prostorija naše Udruge, kao i sanitarnih čvorova - naglasio je Opet.

Motocross udruga Breznica PK Team primljena je u članstvo Hrvatskog motociklističkog saveza,a osim Jankovića (9), koji će se natjecati na OP Zagorja i Prvenstvu Hrvatske, udruga će ove godine imati još dva vozača.

- Dva Slovenca, Roman Cvitković i Uroš Ilc, izrazili su želju da nastupaju za nas. Vozit će u kategoriji profi 250 na OP Zagorja, PH kao i Prvenstvo Slovenije - zaključio je Opet.