Preminuo bivši igrač nekadašnjeg prvoligaša Varteksa Mesud Duraković

Varaždinske vijesti | 2.9.2022. u 15:07h | Objavljeno u Sport

Bivši igrač nekadašnjeg prvoligaša Varteksa Mesud Duraković preminuo je danas u 56. godini života.

Rođen je Bugojnu, 22. kolovoza 1966. godine, nogomet je počeo igrati u Iskri, a u jesen 1992. godine stigao je poziv za dolazak u redove tadašnjeg prvoligaša Varteksa.

Ovaj nekada omladinski reprezentativac bivše države, odigrao je 88 prvoligaških utakmica za Varteks, koji je svojim igrama u sezoni 1993./1994. skrenuo pozornost na sebe pozornost izbornika BiH i Hrvatske, a bio je i ljubimac varaždinske publike.

Duraković koji je igrao na poziciji libera imao je kvalitetnu dugu loptu, odlično je čitao igru i bio vrlo požrtvovan, točnije išao je glavom tamo gdje drugi ne bi išli ni nogom.

Posljednju sezonu za nekadašnjeg prvoligaša igrao je kada se varaždinska momčad borila za prvaka, 1995./1996, pod vodstvom trenera Luke Bonačića, nakon čega se otisnuo u Domžale, kraće vrijeme igrao je i u Međimurju, da bi se na posljetku vratio u rodno Bugojno.

- Bio je to čovjek koji je zaslužio sve pohvale, ljudina, ratnik, igračina, prijatelj, jednostavno izgleda da Bog uzima samo najbolje k sebi - rekao je nogometni trener, a nekada igrač bivšeg prvoligaša Varteksa Samir Toplak, koji je s Durakovićem dijelio svlačionicu tijekom njegova boravka u tadašnjem varaždinskom prvoligašu.