Fotografija za povijest varaždinskog rukometa Foto: facebook

PPD Zagrebu očekivano Kup, sjajan otpor srebrnih Dabrova u finalu

| 15.5.2016. u 19:22h | Objavljeno u Sport

Momčad PPD Zagreba očekivano je osvojila svoj 23. naslov pobjednika Kupa, a GRK Varaždin 1930, kojemu je to bio prvi nastup u finalu hrvatskog Kupa, pružio je u Umagu sjajan otpor favoritu.

Prvo vodstvo na susretu u 3. minuti imali su Varaždinci, golom Jurice Vidačeka, no ubrzo je izjednačio Stipe Mandalinić, a u napadu poslije golom Stanka Sabljića PPD Zagreb je poveo 2:1, a zatim iz kontre povisio i na 3:1. Igrači GRK Varaždina 1930 nisu htjeli biti samo promatrači u finalu, pa se na poluvrijeme otišlo s dva gola prednosti za PPD Zagreb 16:14.

U tom dijelu susretu u varaždinskoj momčadi najučinkovitiji su bili Ivan Horvat sa 7 golova i Marin Šipić s 3 gola, a kod PPD Zagreba Stipe Mandalinić je bio postigao 5 gola, a Marković i Šebetić po 4 gola.

Drugo poluvrijeme počelo je četvrtom golom s crte Marina Šipića i smanjenja vodstva PPD Zagreba na 16:15, a nedugo zatim Jurica Vidaček je iz kontre smanjio na 17:16. U drugoj minuti nastavka Varaždinci su imali prilike izjednačiti, ali je Ivan Horvat udarcem iz daljine promašio gol, a kazna je stigla iz sljedećeg napada PPD Zagreba za 18:16.

U nastavku utakmice Varaždinci nisu dozvolili PPD Zagrebu da se odvoji na veću razliku od 3 gola, pri čemu je PPD Zagreb u 37. minuti imao četiri gola razlike 20:16,  kao i u 56. minuti (27:23), a finale je završilo rezultatom 30:25 u korist zagrebačke momčadi.

Najučinkovitiji u povijesnom rezultatu varaždinskog kluba i rukometa bio je Ivan Horvat s 8 golova, Jurica Vidaček postigao je šest, a Marin Šipić pet golova. Kod PPD Zagreba Stipe Mandalinić postigao je osam golova.