Ivančica (na slici) ove nedjelje 4. rujna igra protiv Lepoglave susret 3. kola Prve ŽNL u 17 sati Foto: NK Ivančica

Povratak derbija između Ivančice i Lepoglave nakon 29 godina

NK Ivančica | 29.8.2016. u 20:10h | Objavljeno u Sport

U bivšoj općini Ivanec uvijek je najveći derbi bila utakmica između Ivančana i Lepoglavčana. To su bile utakmice koje su se znale igrati i pred više od 1000 gledatelja a obilovale su neizvjesnošću i posebnim nabojem.

Zvuči nevjerojatno ali ta dva kluba zadnji puta su igrali u istoj ligi u sezoni 1986./1987., a zadnja utakmica je odigrana u tadašnjoj ligi Zajednica općina Varaždin u proljeće 1987. godine. Utakmica Prve županijske nogometne lige koja će biti odigrana U Ivancu ove nedjelje 4. rujna u 17 sati bit će prva nakon više od 29 godina stanke jer Ivančani su uvijek bili u višim ligama.

U Ivancu se toj utakmici posebno raduju, željno je očekuju i vjeruju u svoju pobjedu jer je nakon tri turbulentne sezone, Ivančica je na putu velikog povratka i trenutno je vodeća u Prvoj ŽNL s dvije visoke pobjede sa sjajnom mladom ekipom koja melje sve pred sobom, dok su Lepoglavčani sve oduševili pobjedom nad favoriziranom Dubravkom-Zagorec te su tim rezultatom pokazali da će biti tvrd orah Ivančanima.

Prema najavama očekuje se veliki broj navijača iz Lepoglave. Domaćini za ovu utakmicu pripremaju posebnu organizaciju kako bi na dostojan način obilježili povratak nekada velikog derbija.