Posebna regulacija prometa na prilazima stadionu koji će vrata otvoriti u 18:45

| 10.6.2019. u 21:10h | Objavljeno u Sport

Za vrijeme prijateljske utakmice između reprezentacija Hrvatske i Tunisa koja će se na stadionu Varteksa igrati sutra u 20:45 sati bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu navodi se u obavijesti Hrvatskog nogometnog saveza upućenoj navijačima. Stadion Varteks bit će otvoren za navijače od 18:45 sati. Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

Na dan utakmice na blagajnama stadiona Varteks ulaznice će se prodavati od 10:00 sati do početka utakmice. Prihod od prodaje ulaznice Hrvatski nogometni savez donirat će u humanitarne svrhe. Ulaznice se prodaju po sljedećim cijenama:

Tribina Zapad - 150 kn
Tribina Istok - 100 kn
Tribina Jug - 50 kn

Podsjećamo da su ulaznice personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument. Na dan utakmice od 18:00 do 23:00 sata na dijelu Zagrebačke ulice od semaforiziranog raskrižja s Krležinom i Supilovom ulicom do raskrižja s Gospodarskom ulicom, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila na navedenom dijelu Zagrebačke ulice, osim vozila s dozvolom, stanarima i korisnicima poslovnih objekata.

S obzirom na to da se u neposrednoj blizini odigravanja utakmice nalazi i nadvožnjak u Gospodarskoj ulici gdje su u tijeku radovi, za očekivati je da će odvijanje prometa biti otežano.

U vrijeme zatvaranja Zagrebačke ulice za promet svim sudionicima u prometu iz smjera Zagreba, preporučuje se obilazni pravac Istočna obilaznica (kod benzinske postaje Šilec) – Cehovska – Zagrebačka, a za smjer iz Čakovca i Ludbrega, preporučuje se obilazni pravac Koprivnička – Međimurska – Merlićeva – Supilova – Zagrebačka.

Sve građane Varaždina pozivamo da na utakmicu dođu pješke ili biciklima, a ostale posjetitelje molimo za korištenje parkirališta kod obližnjih trgovačkih centara, autokluba Varteks i dr.

Na parkirališnim prostorima stadiona Varteks bit će zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Na tribine se neće moći unijeti kišobrani, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja, navodi se u dopisu iz Hrvatskog nogometnog saveza.