Porazi Jalžabeta i Varteksa

| 12.3.2016. u 17:55h | Objavljeno u Sport

U sklopu 17. kola MŽNL danas je vodeća momčad lige, sastav Jalžabeta izgubio u Nedelišću od istoimenog domaćina 2:1. Gosti su u ovom susretu nastupili bez tri igrača, ozljeđenog Medveda i požutjele Pompera i Viteza. Gol za Jalžabet postogao je Mateo Sakač u 80. minuti nadmetanja, smanjivši rezultat na konačnih 2:1.

- Domaćin je bio bolji zasluženo su pobijedili. Nama je nedostajalo par igrača, što se odrazilo na igru i konačan rezultat. Dobro  smo im parirali, imali smo prilike kod 2:1, ali pogodili smo gredu, dakle nije bilo i sportske sreće - komentirao je kapetan Jalžabeta Dubravko Car.

Varteks je izgubio u Murskom Središću od domaćeg Rudara rezultatom 2:1. Gol za goste postigao je Mihael Kolarić u 86. minuti nadmetanja, postavivši konačni ishod susreta.

- Potvrdilo se nepisano nogometno pravilo da primiš gol kada ne realiziraš svoje prilike. Umjesto da u prvom poluvremenu riješimo susret u svoju korist dobili smo golove iz naših grešaka. Potkraj susreta bombardirali smo gol domaćina, no imali su rasoloženog golmana, koji je bio igrač utakmice, jer je skinuo pet situacija za postizanje pogotka - naglasio je trener Varteksa Krunoslav Beli.

Sutra od 14 sati i 30 minuta u Kučanu Donjem sastat će se Zelengaj i Mladost Komet, Novi Marof će biti domaćin Plitvici iz Gojanca, a u Hrastovskom će Zadrugar dočekati Slobodu (S). U preostale dvije utakmice igrat će Pušćine - Polet SMNM i Naprijed - Graničar (K).