Studenti iz općine Sv. Ilija u blagdanskom darivanju dobili po 350 kuna Foto: Općina Sveti Ilija

Studenti iz općine Sv. Ilija u blagdanskom darivanju dobili po 350 kuna

I.D./Varaždinske vijesti | 5.1.2016. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Ilija krajem godine prigodnim je bladanskim darivanjem nagradila redovne studente s područja općine.

Na Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći javilo se 76 redovnih studenata, kojima je na prijemu u općinskim prostorijama uručeno po 350 kuna. Za tu je svrhu iz općinskog proračuna izdvojeno ukupno 26.600 kuna.

- Nažalost, ima i onih redovnih studenata koji se nisu javili na Javni poziv, a valja dodati da na nivou općine, prema procjeni, ima i dvadesetak studenata koji polaze izvanredne studije. Ukupno na prostoru općine ima stotinjak studenata - napomenuli su iz Općine Sveti Ilija.

Općinski čelnici izrazili su zadovoljstvo velikim brojem studenata te im zaželjeli mnogo uspjeha u učenju i daljnjem obrazovanju, istaknuvši pritom da je obrazovanje "najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se svijet u kojem živimo promijenio na bolje".

Iz Općine su ujedno najavili da će se, prema novom općinskom Pravilniku o dodjeli stipendija, povećati broj stipendija, koje će se dodjeljivati prema više kriterija - nadarenim studentima, studentima s lošijim socijalno-ekonomskim prilikama te studentima deficitarnih zanimanja. Objavljivanje natječaja za dodjelu stipendija, s detaljim pojašnjenjima kriterija, najavljeno je za početak ove godine.

 

Galerija slika