Počelo glasovanje za najbolje u varaždinskom sportu 2018. - tko su kandidati?

| 15.1.2019. u 12:01h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i ove je godine organizator 56. Proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina u sklopu kojeg će se najboljim sportašicama, sportašima, sportskim kolektivima i sportskim djelatnicima na svečanosti, koja će se održati u ponedjeljak, 11. veljače, u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, uručiti nagrade i priznanja.

Na osnovu pristiglih kandidatura po pojedinim kategorijama, članovima Stručne prosudbene komisije danas su iz Zajednice odaslani glasački listići, na kojima mogu obaviti bodovanje sportaša i sportskih kolektiva za koje smatraju da su postigli najzapaženije rezultate u 2018. godini.

Svoje glasačke listiće članovi Stručne prosudbene komisije trebaju vratiti u Zajednicu do 22. siječnja 2019. godine do 12.00 sati.

U konkurenciji za najbolju sportašicu su streljačica Tanja Perec, stolnotenisačica Petra Petek, atletičarka Lucija Pokos i plivačica Martina Štefinec.

Za najboljeg su sportaša nominirani plivač Luka Cvetko, tenisač Maks Kostić Ferček, nogometaš Domagoj Drožđek, karatist Enes Garibović, gimnastičar Vinko Kirinić, ribolovac Kristijan Kosmačin, biciklist Marin Ranteš, skijaš Istok Rodeš, stolnotenisač Tan Ruiwu i atletičar David Šalamon.


Za najbolji klub konkuriraju Gradski rukometni klub Varaždin 1930, Hrvački klub Vindija, Nogometni klub Varaždin, Pikado klub Kemex, Stolnoteniski klub Starr i Športsko ribolovni klub Varaždin, dok su u konkurenciji za najbolju žensku ekipu Stolnoteniski klub Varaždin i Ženski rukometni klub Koka.

Za najveću nadu varaždinskog sporta kod djevojaka nominirane su gimnastičarka Tamara Artić, kajakašice Katja Bengeri i Maja Štimac, stolnotenisačice Bruna Borovec i Tena Kovaček, tenisačice Rebeka Cindrić i Lara Hrašćanec, atletičarka Rahela Leščak, streličarka Amanda Mlinarić i savate borkinja Dora Marinić.

Za najveću nadu varaždinskog sporta kod muških predloženi su atletičar Valentino Bečeheli, kajakaš Roko Bengeri, plivač Luka Cvetko, ribolovac Luka Florijanić,savate borac Matej Kos, streličar Alen Remar, stolnotenisač Leon Šantek, tenisač Tomo Vertuš i gimnastičar Mateo Žugec.

U konkurenciji osoba s invaliditetom ili gluhih osoba za najbolju su sportašicu nominirane streljačica Vida Puškadija i pikado igračica Gabrica Žmuk, za najboljeg su sportaša predloženi su klub nominirani ribolovac Ivica Bonino Hasan, pikadist Dimitrije Kolarić i plivač Nikola Kosec, a za najbolju mušku ekipu predloženi su Boćarski klub cerebralne i dječje paralize Varaždin i Pikado klub Polet.