U tijeku su grubi radovi, a sanacija staze počet će sredinom svibnja Foto: Dražen Novosel

Počeli radovi na uređenju varaždinskog stadiona Sloboda

| 14.3.2019. u 12:44h | Objavljeno u Sport

Na varaždinskom stadionu Sloboda počeli su radovi na njegovu uređenju za potrebe Ekipnog atletskog prvenstva Europe 2. lige koje će održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza ove godine.

- Na stadionu se trenutačno izvode grubi radovi prije nego se krene sa sanacijom atletske staze i tribine, postavljanju novih plastičnih stolica,njih 2 784 i nabavci nove atletske opreme, a sve što će se sada napraviti omogućit će da u Varaždinu imamo najbolje uvjete za atletiku u Hrvatsko kao i organizaciju velikih natjecanja u našem gradu - napomenuo je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Patrik Koščak.

- U tijeku je zatrpavanje kanala uz tribinu, a maknuli smo i jednu zaštitnu ogradu jer standardi kada je stadion izgrađen 1986. godine bili su drugačiji nego što su danas. Kanali se zatrpavaju i ta će se površina izjednačiti s terenom, čime će se dobiti travnata površina koja će ići do niske ograde na tribini. Osim toga prostor stadiona kod ograde ukrasili smo s novim čempresima, s obzirom na to da su dosadašnji bili dotrajali jer su posađeni prilikom izgradnje stadiona. Radovi na uređenju staze počet će sredinom svibnja, a odradit će se kvalitetna sanacija tako da će staza zadovoljavati potrebe atletičara najmanje desetak godina - zaključio je Koščak.