Momčad će odraditi 52 treninga te odigrati 8 do 9 prijateljskih utakmica Foto: Dražen Novosel

Počele pripreme momčadi Varaždina za proljetni dio sezone i za napad na Prvu ligu

| 15.1.2018. u 11:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Analizirali smo dosad učinjeno i zaključili da u drugi dio sezone krećemo s ambicijama da pokušamo ostvariti plasman u Prvu ligu. Optimistični smo prije svega jer imamo dobru momčad, a isto tako imamo izglede da u proljeće, u kojem će s igrati 14 utakmica, da njih 9 igramo u Varaždinu, a 5 u gostima, što bi bila dobra prilika za ostvarenje željenog plasmana - naglasio je, uoči današnjeg prvog treninga, u sklopu priprema za nastavak sezone, predsjednik Nogometnog kluba Varaždin Stjepan Cvek. Na susretu s novinarima bili su i trener Mario Kovačević te kapetan momčadi Karlo Šimek.

- Što se tiče igračkog kadra sve je ostalo na imenima iz jesenskog dijela sezone, ali radimo na tome da dovedemo jednog ili dva igrača, koji bi osnažili momčad, ali to nije lako, jer već sada imamo kvalitetan sastav. Riječ je o prvoligaškim igračima,a hoćemo li uspjeti pokriti željenu poziciju robusnog centarfora i mlađeg igrača u sredini terena znat ćemo za desetak dana - naglasio je Cvek, dodavši da su u tijeku pregovori s Valetinom Majstorovićem, igračem Hrvatskog dragovoljca, drugim strijelcem Druge HNL.

Pripreme nogometaša Varaždina počele su na stadionu Varteksa, a u slučaju da će se pogoršati meterološke prilike momčad će 7 do 10 dana trenirati u toplijim krajevima.

Mario Kovačević imat će ovaj tjedan na raspolaganju 28 igrača, koje je imao u svlačionici i na kraju jesenskog dijela sezone. Igrači će do početka prvenstva odraditi 52 treninga i odigrati 8 do 9 prijateljskih utakmica.

- Od 11. do 18. veljače otišli bi na more i tamo odigrali poneku utakmicu. Do sada smo dogovorili pet prijateljskih susreta. Prva će utakmica biti 27. siječnja protiv mađarskog drugoligaša ZT-a, drugi susret bio bi 3. veljače s prvoligašem Rudešom, kojemu će ogled u Varaždinu biti posljednja provjera na nastavak prvenstva. Dan poslije igrat ćemo sa slovenskim trećeligašem Ljutomerom, a 9. veljače suparnik će nam biti Mura, momčad koja je vodeća u slovenskoj Drugoj ligi. Dan kasnije igrat ćemo s trećeligašem Zagrebom, a za 21. veljače imamo dogovorenu utakmicu s Pitomačom. Posljednju provjeru imali bi 24. veljače, a tražimo jačeg suparnika - rekao je trener Kovačević.

vz_1.jpg

 

vz_2.jpg

 

 

vz_3.jpg