U Vulišincu izgrađena kanalizacija i rekonstruirana prometnica Foto: Grad Lepoglava

U Vulišincu izgrađena kanalizacija i rekonstruirana prometnica

I.D./Varaždinske vijesti | 9.11.2015. u 10:13h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Iscrtavanjem horizontalne i postavljanjem vertikalne signalizacije zaključeni su radovi na rekonstrukciji postojeće nerazvrstane ceste u naselju Vulišinec na području grada Lepoglave.

Završetak je to 1.061.060 kuna vrijednog projekta u okviru kojeg je u Vulišincu ne samo izgrađeno 800 metara novog kolnika s nogostupom već je uređena i oborinska i sanitarna kanalizacija.

- Zahvaljujući uspješno završenom projektu, započetom prošle godine, riješen je gorući problem naselja Vulišinec kojim se više neće širiti neugodni mirisi fekalnih i ustajalih voda te biti upitna sigurnost građana koji se kreću cestom kroz Vulišinec - napominju iz Grada Lepoglave.

Potporu Gradu Lepoglavi u financiranju ovog projekta gospodarske i socijalne revitalizacije grada Lepoglave kroz modernizaciju cestovne infrastrukture dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Od ukupno investiranih 1.061.060 kuna, ministarstvo je kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice projekt sufinanciralo s 400.000 kuna. Ostatak sredstava osigurao je Grad Lepoglava.

- Ispred Grada Lepoglave zahvaljujem Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je prepoznalo potrebu ulaganja u komunalnu infrastrukturu lokalne zajednice. Ulaganje u ovaj projekt vezan za jedan gradski mjesni odbor ustvari je dio velikog razvojnog projekta Grada kojem je cilj izgradnja moderne i učinkovite infrastrukture kao preduvjeta daljnjeg gradskog razvoja i napretka – istaknuo je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.