Pobjedom nad Bjelovarom Varaždinke najmanje treće prije play offa

| 1.4.2018. u 10:24h | Objavljeno u Sport

Stolnotenisačice Varaždina su u sklopu 18.kola Superlige za žene pobjedile u jučerašnjem meču STK Bjelovar rezultatom 4-1. Ovom pobjedom osigurale su najmanje 3.mjesto prije početka play offa najbolje hrvatske četiri ekipe.

Petra Petek sigurno je pobjedila dva svoja pojedinačna meča protiv Ivane Grgić i Inge Malešević a da pritom nije ispustila ni seta. Ovim pobjedama Petek je regularni dio sezone daleko prvo ime Superlige za stolnotenisačice. U 27 pojedinačnih mečeva ove sezone ostvarila je 24 pobjede i samo 3 poraza.

Uz naslove prvakinje države i osvajanja Top 8 za seniorke ovo je još jedna potvrda da je Petra Petek trenutno daleko najbolja igračica Hrvatske. Ivana Malobabić pobjedila je svoj pojedinačni meč protiv Inge Malešević rezultatom 3-0. Aktualne prvakinje Hrvatske Petek-Malobabić bile su sigurne i u paru pobjedivši par Ramić-Grgić rezultatom 3-1. Jedini bod za gošće ubilježila je Tamara Ramić u meču s mladom Tenom Kovaček rezultatom 3-0.

Sada slijedi jednomjesečna pauza u Superligi za stolnotenisačice, što ne znači da će igračice STK Varaždina mirovati. Ivanu Malobabić nakon ovotjednog nastupa za reprezentaciju u Puli protiv Nizozemeske(trećeplasirane ekipe sa zadnjeg EP)i pobjede protiv Britt Eerland očekuje nastup na Slovenija Open turniru.

Nakon toga imat će nastup na jakom Opatija Milenija Openu, koji će biti uvertira za nastup na ekipnom svjetskom prvenstvu u Švedsku. Poziv za isto natjecanje dobila je i najbolja seniorka Hrvatske Petra Petek ali je nastup otkazala zbog osobnih razloga. Ovo je prvi puta u povijesti kluba STK Varaždin da je klub iznijedrio dvije seniorske reprezentativke.

Nakon svjetskog ekipnog prvenstva slijedi završnica klupske sezone, final four hrvatskog kupa i play off prvenstva. Sigurno će biti puno razloga za veselje za sve ljubitelje stolnoteniske igre u Varaždinu. Veliko priznanje za klub i kadetkinju STK Varaždin Tenu Kovaček došlo je ovih dana  pozivom u kamp HSTS-a u Opatiji od 2- 8.4., gdje će trenirati najbolje kadetkinje i kadeti Hrvatske.