Najvrjedniji rezultat mitinga je imala Lucija Pokos u utrci na 200 metara

Pobjede Pokos i Šalamona na sinoćnjem noćnom mitingu u Varaždinu

| 31.5.2018. u 09:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Sinoć je održan 4. međunarodni noćni miting – Atletika pod zvijezdama na SRC Sloboda Varaždin. Sudjelovalo je više od 150 atletičara i atletičarki iz 4 zemlje. Atletski klub Sloboda iz Varaždina imao je 48 predstavnika.

Najvrijedniji rezultat mitinga je imala Lucija Pokos koja je utrku na 200 metara otrčala za 23,56 sekundi, što je bilo dovoljno za prvo mjesto, i nedostaju joj 6 stotinki do norme za Europsko prvenstvo u Berlinu.

Pobjedu je također ostvario David Šalamon na 400 metara s rezultatom 47,67 sekundi. Druga mjesta kod žena su osvojile Ena Krebelj na 100 metara i Ana Majdak u bacanju koplja, a u skoku u dalj Petra Špicar je zauzela 3. mjesto.

Osim seniorskih disciplina, snage su odmjerili limači i limačice te kadeti i kadetkinje u disciplini 60 metara. U kategoriji limača zlato je osvojio Marko Zrnić, srebro Hrvoje Cafuk i broncu Mak Belač dok je kod limačica Neli Belač osvojila broncu.

Kod kadeta Valentino Bečeheli je osvojio zlato, a Teon Sršan broncu, dok se kod kadetkinja Viktorija Vujović se okitila zlatom.