Održana 92. sjednica Skupštine DVD-a Kneginec Gornji Foto: Općina Gornji Kneginec

Održana 92. sjednica Skupštine DVD-a Kneginec Gornji

I.D./Varaždinske vijesti | 10.2.2016. u 15:17h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kneginec Gornji održalo je 6. veljače 92. redovnu sjednicu Skupštine u društvenom domu u Gornjem Knegincu.

Na sjednici su, uz 56 članova društva, prisustvovali i predstavnici osam vatrogasnih društava, članovi udruga, te gosti i uzvanici, među kojima su bili načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, član Predsjedništva VZVŽ Zdravko Jagec, predsjednik MO Gornji Kneginec Mladen Vugrinec i drugi.

Nakon pozdrava predsjednika društva Davorina Cveka, izabrana su radna tijela Skupštine te su podnesena izvješća o radu i financijsko-materijalnom poslovanju DVD-a u 2015. godini. Tako se između ostalog moglo čuti da su članovi vatrogasne postrojbe obavili 27 vatrogasnih intervencija te 23 druge aktivnosti, bogato je bilo preventivno djelovanje, natjecateljska desetina sudjelovala je na šest natjecanja dok su članovi društva odradili ukupno 441 aktivnost i utrošili više od 4.000 radnih sati.

Izvješća za 2015. godinu usvojena su jednoglasno te su potom prihvaćeni plan rada i financijski plan za 2016. godinu iz kojeg je izdvojeno osposobljavanje operativnih članova, nabava moderne vatrogasne opreme, pripreme za izgradnju Vatrogasnog centra Kneginec te nabava novog navalnog vatrogasnog vozila.

Na sjednici su uručene i spomenice za 20 i 10 godina vjernosti društvu, uvjerenja o završenom osposobljavanju te zahvalnica najaktivnijem članu u 2015. godini. Na kraju sjednice gosti su čestitali DVD-u Kneginec Gornji na uspješnom radu, a između ostalih, skupu se obratio i općinski načelnik Goran Kaniški koji je zahvalio društvu na velikom broju aktivnosti i na pomoći koju članovi društva pružaju pri organizaciji brojnih događanja u općini Gornji Kneginec. Pri samom kraju sjednice Skupštine upućena je zahvala društva svima onima koji su doprinijeli radu DVD-a Kneginec Gornji, osobito načelniku i Općini Gornji Kneginec koja, kako je istaknuto, izdašno financira vatrogastvo.