Plivači varaždinske Vidre ponovno uspješni na Festivalu plivanja u Rijeci Foto: PK Vidra

Plivači varaždinske Vidre ponovno uspješni na Festivalu plivanja u Rijeci

Varaždinske vijesti | 15.10.2018. u 17:08h | Objavljeno u Sport

Plivački klub za osobe s invaliditetom Vidra Varaždin sudjelovao je na Festivalu plivanja koje se održalo u sklopu Otvorenog regionalnog prvenstva za osobe s invaliditetom na bazenima Kantrida u Rijeci u organizaciji PK Force iz Rijeke.

Nastupilo je 115 plivača s invaliditetom iz 14 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. U jakoj međunarodnoj konkurenciji članovi Vidre osvojili su vodeća mjesta u svojim disciplinama.

Plivači PK Vidra Varaždin imali su sveukupno 15 starteva od toga 14 uspješnih i jedan neuspješan. Brunela Hrženjak startala je na 50 i 100 m prsno te osvojila drugo i prvo mjesto. Sabina Kušter startala je na tri dionice: 50 i 100m slobodno i 100m leđno, gdje je osvojila sva tri prva mjesta.

Teo Škvorc imao je tri starta te je osvojio treće mjesto na 50m slobodno, drugo mjesto na 50 m prsno i prvo mjesto na 100 m prsno.

Najuspješnjiji Vidraš bio je Nikola Kosec koji je imao pet starteva - na 50m leđno, leptir, slobodno, 100m slobodno i leđno te je na svim startevima osvojio prva mjesta.

- Ovim nastupom Vidre su pokazale napredak u tehnici, razvoju brzine te mentalnoj zrelosti da natjecanje gledaju kao posebni trening kojim stječu iskustvo te motivaciju i želju za daljnjim radom i napretkom - rekla je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidre.

- Povratkom s natjecanja s popravljenim osobnim rekordima dobili smo smjernice za daljnji rad te veliki poticaj za pripreme za nadolazeću sezonu te prvo sljedeće natjecanje - Otvoreno prvenstvo koje se održava krajem veljače u Splitu - zaključila je Bunić.

pk_vidra_varazdin_2.jpg

pk_vidra_varazdin_3.jpg

pk_vidra_varazdin_4.jpg

pk_vidra_varazdin_5.jpg

pk_vidra_varazdin_1.JPG