Edukacija o obvezama u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača Foto: Ilustracija

Edukacija o obvezama u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača

V.M./Varaždinske vijesti | 11.2.2016. u 15:54h | Objavljeno u Aktualno

Županijska komora Varaždin i Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede RH, organiziraju edukaciju Obveze subjekata u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača o hrani, u petak, 19. veljače, u 11 sati u ŽK Varaždin.

Na edukaciji će objasniti propise iz područja označavanja zapakirane/pretpakirane i nezapakirane/nepretpakirane hrane koji su na snazi u EU, odnosno Republici Hrvatskoj, s ciljem jednostavne i točne primjene odredbi propisa iz područja informiranja potrošača o hrani.

Subjekte će upoznati s načinom označavanja hrane u prijelaznom razdoblju, razlikama između Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (Narodne novine, br. 63/2011, 79/2011 i 90/2013) i Uredbe (EU) br. 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani te obveznim i dobrovoljnim informacijama o hrani.

Edukacija je namijenjena subjektima u poslovanju s hranom koji potrošačima nude hranu u pretpakiranom obliku (proizvođači, uvoznici, distributeri) subjektima u poslovanju s hranom koji potrošačima nude hranu u nepretpakiranom obliku (slastičarnice, pekare, trgovine, ugostiteljski objekti poput hotela, kampova, restorana, barova, objekata za catering i sl.), mjerodavnim inspekcijama te svim drugim zainteresiranim stranama koje sudjeluju u provođenju zakonodavnih uvjeta u području sigurnosti hrane.

Predavačica će biti Sanja Kolarić-Kravar, voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede RH.

Sudjelovanje na ovoj dvosatnoj stručnoj edukaciji je besplatno, uz osigurane radne materijale, a prijaviti se možete putem online prijavnice, najkasnije do 18. veljače.

Kontakt-osoba u ŽK Varaždin jest Ksenija Mikšaj (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 042/405-470 i 042/405-405).

Označeno u