Petra Petek i Tena Kovaček drugoplasirane u Zadru

| 4.9.2017. u 11:47h | Objavljeno u Sport

U Zadru je održan 1.turnir Hstsa. Od članova STK Varaždin najbolji rezultat ostvarile su Petra Petek i Tena Kovaček koje su osvojile srebrnu medalju. Petra Petek prošla je svoju kvalifilacijsku grupu ispustivši tek jedan set u mečevima protiv Eme Marn iz Malinske i Ane Murat iz Dugog Sela.

Nakon toga u polufinalu bila je bolja od Klare Cakol iz zagrebačkog STK Tisa rezultatom 3-1. U finalu je u izjednačenom meču izgubila od Mateje Jeger koja igra u Njemačkoj drugoj ligi rezultatom 3-1. Ovaj rezultat u Zadru dobar je početak sezone za Petru Petek.

Kadetkinja STK Varaždina Tena Kovaček bila je sigurna do finalnog meča gdje je poražena od Janje Matijašec iz Stk Ljubešćice rezultatom 3-1. Do finala odlučnom igrom dobila je svih svojih pet suparnica.

Kod ženskih predstavnica Jelena Vukelić izgubila je među osam najboljih mlađih kadetkinja isto kao i Lucija Sitar u kadetkinjama. Sve to predstavlja dobar početak sezone za igrače i igračice trenera Saše Suhodolčana, koji je uoči turnira u Zadru proveo pet dana u Novom Sadu vodeći pripreme ženske paraolimpijske reprezentacije uoči EP u rujnu gdje naša reprezentacija u sastavu Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić brani zlato s prethodnog Europskog prvenstva.