Enes Garibović osvojio je u Rijeci dvije brončane medalje

Pet medalja Karate klubu Varaždin na 16. Croatia openu u Rijeci

| 3.10.2016. u 10:05h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Karate kluba Varaždin postigli su odlične rezultate na prestižnom međunarodnim karate turniru u Rijeci, 16. Karate Croatia Open, osvajanjem jednog zlate i srebra te dvije bronce u pojedinačnoj konkurenciji te još jedne bronce u ekipnoj.

Prvog dana turnira do dvije brončane medalje stigao je Enes Garibović. U kategoriji seniora do 75 kg u odlučnoj borbi za medalju bio je bolji od bosanskog predstavnika  Marina Brkića. Prije toga pobijedio je Tit Primožića iz Slovenije i domaćeg Nevena Martića.

U četvrtfinalu je izgubio od jednog od ponajboljih svjetskih karatista u ovoj kategoriji, Gabora Harspaktakija iz Mađarske. No, s dvije pobjede kroz repasaž, prvom nad Uygur Sabir Ahmeyem iz Turske i već spomenutim Brkićem, Enes stiže do bronce.

Kasnije je Enes Garibović stigao i do brončanog odličja u ekipnim borbama gdje je prvi sastav Hrvatske bio bolji od predstavnika Bugarske. S dvije osvojene bronačne medalje Enes je pokazao da je u odličnoj formi pred Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se pred kraj ovog mjeseca održati u austrijskom Linzu.

Drugog dana turnira nastupile su mlade nade kluba Lovro Rozman, Dorian Kalajdžija, Tibor Kovačić i Leona Gulija. Najsjajniju medalju osvojio je Tibor u kategoriji učenici iznad 46 kg. U finalnoj borbi je bio bolji od Marka Kovačevića iz Karate kluba Jastreb.

Leoni je zamalo izmaklo zlato u kategoriji učenica do 44 kg. Nakon izjednačene borbe u finalu tijesnom odlukom sudaca (2:3) pobjeda je otišla na stranu Doroteje Mrakovčić iz Kastva.

Još jednu brončanu medalju za Karate klub Varaždin donio je Kalajdžija u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. U borbi za treće mjesto pobijedio je domaćeg borca iz rječkog Zameta Lovru Lenca.

Turnir u Rijeci jedan je od najjačih karate turnira u Hrvatskoj. Okupio je više od 1.600 natjecatelja iz 18 europskih zemalja i Izraela. Riječ je o predstavnicima iz čak 189 klubova.

Unatoč tome što je Karate klub Varaždin na turniru nastupio s relativno manjim brojem natjecatelja u odnosu na neke druge klubove uspio je osvojiti 31. mjesto u konkurenciji 189 europskih klubova i nekoliko nacionalnih karate sastava.