Ivan Čehok i Istok Rodeš Foto: Martin Novosel

Gradonačelnik Ivan Čehok priredio prijem za varaždinskog olimpijca Istoka Rodeša

| 27.2.2018. u 12:18h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik dr. Ivan Čehok priredio je prijem za sudionika netom završenih Zimskih olimpijskih igara Istoka Rodeša i njegovog oca Marija. Mladi varaždinski skijaš u svom prvom nastupu na olimpijadi u slalomu je zauzeo 21. mjesto, što mu je najbolji ovogodišnji rezultat u ovoj disciplini.

- Rezultat je bio OK. Ne mogu doći na prvu Olimpijadu i odmah očekivati da ću napraviti ono što smo si zacrtali za budućnost. To je nekakav put što me čeka za četiri i osam godina. Prva vožnja je bila ono što govorim cijelo vrijeme, da to nisam pokazao već bi i sam sebi bio dosadan kada stalno govorim da na utrkama ne pokazujem ono što mogu. Meni sudjelovanje ne znači previše jer su moji ciljevi nešto više od samo sudjelovanja - rekao je Rodeš.

- Ovo je stvarno velika velika stvar za grad i sve sportaše. Imamo konačno i zimskog olimpijca. Svi znamo za njegove odlične rezultate kad je bio junior i ovo je također odličan rezultat. Njegov problem u skijaškim natjecanjima je visoki startni broj i zato mora biti prvi na manjim utrkama što je donekle nepravedno. S boljim startnim brojem može se od njega očekivati puno više bodova. Pred njim je stvarno velika budućnost i Grad pomaže koliko može - zaključio je Čehok koji je na poklon dobio jaknu skijaške reprezentacije sa logom Grada Varaždina koji je prošle godine postao i službeni sponzor varaždinskog skijaša.

Sezona za Rodeša nije gotova i već krajem tjedna ga čeka nova prilika za veliki rezultat na utrci Svjetskog kupa u Sloveniji na slalomu Kranjske Gore 4. ožujka.

_DSC3566.jpg

_DSC3567.jpg

Označeno u