Ovog vikenda državno prvenstvo u downhillu na Ivanščici

Varaždinske vijesti | 23.6.2017. u 13:43h | Objavljeno u Sport

Ovog vikenda,  24. i 25. lipnja, Ivanščica postaje adrenalinsko poprište, na kojem će se vrhunski biciklisti okušati u najzahtjevnijoj disciplini spusta (downhill). Utrka ujedno ima status Prvenstva Hrvatske u brdskom biciklizmu, a odvijat će se pod nazivom DH Iva 6.

Sudionici će se okušati u par disciplina, grupirani u mušku, žensku i  skupinu juniora, na stazi dugoj 2,2 km. Organizator ovog događaja je Brdsko biciklistički klub Ivanščica, a utrka se odvija pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, koji je podupire novčano i logistički.

Važnost ove manifestacije potvrđuje i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji ističe da je riječ o sportskom događaju kojim se Ivanec i Ivančica promiču kao centar downhilla i prepoznatljiva destinacija planinskog turizma u Hrvatskoj.

Vezano uz sam raspored, koji je dostupan i na webu BBK Ivanščica, valja naglasiti da će subotnji trening početi u 11 sati, dok nedjeljne aktivnosti počinju kvalifikacijskim utakmicama u 11 sati. Finalne utrke na rasporedu su u 15 sati, dok je proglašenje pobjednika zakazano za 17 sati.

Za najbolje natjecatelje osigurane su novčane nagrade.  Za sudionike je osiguran besplatni kamp u podnožju Ivanščice, s time da organizatori mole posjetitelje da kao i prethodnih godina, do mjesta održavanja utrke dođu pješice, kako bi se smanjile gužve i osigurala prohodnost za hitne službe.

Na kraju, uz poziv svima da dođu i podrže BBK Ivanščica te natjecatelje, mala napomena za izdvojeni događaj. Naime, BBK Ivanščica rastao se od prerano preminulog Karla Božaka, koji je prije svega, bio vrhunski sportaš.

Budući da je bio pozitivan primjer svojim kolegama i prijateljima te nije zaboravljen, njemu u čast u subotu od 16 do 17 sati održat će se natjecanje u skokovima. Nagradu za najbolji skok osigurat će Muzej anđela. Podsjećamo, za amatere i profesionalne fotografe DH Iva  je prilika za odličnu nagradu o kojoj više detalja provjerite na webu i FB stranici kluba.