Ovaj vikend počinje proljetni dio prvenstva u Međužupanijskoj nogometnoj ligi

| 4.3.2016. u 09:57h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 16. kola ovaj vikend počinje proljetni dio prvenstva u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin. Jesenski prvak, momčad Jalžabeta, pretrpjela je izmjene u odnosu na prvi dio prvenstva, no ambicije su i dalje velike.

Otišli Jerebić i Modrić

Postojećem sastavu Jalžabeta priključila su se pojačanja; Davor Amanović (Graničar Kotoriba), Nikola Pomper (Podravina), Matej Sakač (Novi Marof), Danijel Dubravac (Mladost Šemovec) i David Pofuk (Zagorec), a klub su napustili Mihael Jerebić i Nikola Modrić, koji je privremeno odsutan zbog poslovnih obaveza u inozemstvu.

Uprava kluba zadovoljna je pojačanjima, koja ekipu čine još jačom i borbenijom. Želja nam je ostati na samom vrhu tablice i plasirati se u finale županijskoga kupa, za što ova ekipa ima potencijala – naglasio je predsjednik Jalžabeta Matija Pavliček.

Druga županijska momčad po plasmanu, sastav Novog Marofa, koji u nastavak lige ulazi s osmog mjesta, nedavno je ostao bez dosadašnjeg trenera Damira Lacka. On je podnio ostavku nezadovoljan odazivom igrača na treninge. Momčad će u nastavku sezone s klupe voditi Milan Miketek, dosadašnji trener juniora u klubu. Od igračkog kadra klub su napustili Dominik Zeko i Mateo Sakač, a došli su Matija Janović, Zlatko Planinc i Marin Kišak.

Sredina tablice

Što se tiče igračkog kadra, mislim da smo u istoj situaciji kao i u jesenskom dijelu sezone. Ambicije su nam sredina tablice, odnosno pokušati zadržati poziciju na kojoj se trenutačno nalazimo. Bitno je da ostanemo u ovoj ligi, a sljedeće sezone želja nam je plasman među prva tri sastava – rekao je predsjednik Nogometnog kluba Novi Marof Josip Hasija.

Momčad Varteksa u drugom će dijelu sezone domaće susrete igrati na stadionu u Zagrebačkoj ulici, a ekipa se pripremala za proljetni dio sezone pod vodstvom novog trenera Krunoslava Belog. Klub su napustili bivši kapetan Nikola Drožđek i Josip Boban, a došli su Saša Dreven, Neven Vukman, Damir Plantak, Luka Vindiš i Matija Milak.

Temeljni je cilj ostanak u ligi, a nakon toga ostvariti što je moguće bolji plasman. Spremni ćemo ući u drugi dio sezone, igrači su dobro radili, a tjedno smo imali i po pet aktivnosti – naglasio je trener Beli.

Redove Plitvice iz Gojanca napustili su Krunoslav Buhin i Vinko Horvat, a došao je Filip Pižeta (Vinica).
Ostanak u ligi

Ambicije su nam ostanak u ovom rangu natjecanja. Bez obzira što smo ostali bez dva vrlo važna igrača, mislim da smo iskusniji i da ćemo izostanak važnih igrača nadoknaditi trudom i zalaganjem. U pripremnim sam susretima vidio da igrači djeluju dosta uvjerljivo, puno su sigurniji i čvršći u duelima i zadovoljan sam. Mislim da smo napredovali u odnosu na ljetne pripreme – rekao je trener Plitvice Miroslav Pomper.

Iz Zadrugara nitko nije otišao, a stigli su Matija Valjak, Marko Modrić, Igor Kvezić, Patrik Šoš i Davor Mlinarić.

Bit ćemo jači nego u jesen, jer ćemo imati širi igrački kadar, a barem polovica onih koji su stigli provjereni su igrači. Imali smo četiri utakmice u pripremnom razdoblju, dosta dobar odaziv igrača na treninge, na kojima se kvalitetno radilo i smatram da ćemo, možda ne odmah, ali za tri do četiri tjedna biti maksimalno spremni. Prvi i osnovni cilj nam je ostanak u ligi, a u svibnju nas očekuje i polufinale županijskoga kupa. Osnovno nam je da skupimo dovoljno bodova za mirno proljeće, a nakon što se napunimo samopouzdanjem, sve će biti moguće – napomenuo je trener Zadrugara Danijel Kolak.

Vratio se Peharda

Za trenutačno posljednjeplasirani Zelengaj u nastavku će sezone igrati Goran Ismajlovski, Zlatko Vrbek, Dražen Peharda i Mišel Mihalić, a otišli su Soldatek, Hrženjak i Sedlar.
– Igrači koji su došli pojačanje su za klub s obzirom na kvalitetu i iskustvo, a u obrani ćemo biti dosta jači nego u jesen. Imamo tešku situaciju, no čeka nas još 15 kola, ići ćemo utakmicu po utakmicu. Prva dva kola igrat ćemo kod kuće i prvih četiri-pet susreta pokazat će hoćemo li napraviti rezultat, a toliko dugo dok se igra, ima i šanse. Nadam se da ćemo ostati u ligi. Kvalitetu imamo, samo da nas još i poprati sreća, koja nam nije bila sklona u jesenskom dijelu. Atmosfera u klubu je dobra i radimo na tome da ostanemo u ligi – naglasio je trener Zelengaja Đuro Kolonić.