Održan pikado turnir Ivanec Open 2016.

| 17.4.2016. u 14:04h | Objavljeno u Sport

Nakon završetka pikado lige Varaždinske regije održan je tradicionalni pikado turnir Ivanec Open 2016., koji se odigrava već treću godinu uzastopno nakon završetka pikado natjecanja. Turnir je privukao mnoga jaka imena pikado scene poput Alana Ljubića, prvaka Hrvatske u kategoriji „Cricket“, Petra Šurlinu iz Malog Lošinja, vice-prvaka Hrvatske u seniorima druge kategorije te mnoge ostale natjecatelje iz Varaždina i okolice. Turnir koji je prošao u dobrom raspoloženju i ambijentu Ivanečkog Pikado kluba obilježili su kvalitetni susreti kakvi se inače viđaju samo na većim i masovnijim natjecanjima.

U glavnoj kategoriji „501 Master out“ prvo mjesto osvojio je Alan Ljubić i time dokazao svoju kvalitetu i da se trenutno nalazi u top formi. Nakon poraza od Ljubomira Korena u polufinalu desne strane, Ljubić je morao ostvariti dvije pobijede na lijevoj gubitničkoj strani protiv Valetina Šivaleca iz Žačretja te Tomislava Kaniškog iz Varaždina da bi ostvario pravo repasaža te odigrati ponovni susret u finalu sa Ljubomirom Korenom gdje ga je pobijedio i sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Ljubomir Koren, član pikado kluba Stari Mlin iz Trnovca Bartolovečkog, a treće mjesto je osvojio Tomislav Kaniški, član pikado kluba Kemex, ekipe Inporium.

U igri parova „501 Master out team“ nije bilo ništa manje neizvjesnosti, a viđen je odličan finalni meč između Ljubomira Korena i Darka Pozdera te domaćina Andrije Županića koji je igrao u paru sa Petrom Šurlinom. Pobjedu i prvo mjesto osvojili su Ljubomir Koren i Darko Pozder, članovi PK Stari Mlin. Drugo mjesto osvojili su Andrija Županić, član Ivanečkog pikado kluba i Petar Šurlina, član PK Mali Lošinj. Treće mjesto osvojili su Miloš Kefelja i Danijel Benčić, članovi PK Kemex, ekipa Inporium i Čile bar.

Zanimljivo natjecanje viđeno je u kategoriji „High Score“ za koje se prijavilo čak 32 natjecatelja zbog prilično zanimljive glavne nagrade, domaćeg pršuta, a najviše motivacije za osvajanje istog pokazao je Ljubomir Koren, bacivši 171 sa samo 3 strelice.

Ovim turnirom potvrdila se kvaliteta Varaždinskih igrača koji su od maksimalnih 9 pehara osvojili čak 7 u izuzetno jakoj konkurenciji, te je dobra uvertira za nadolazeće kup natjecanje koji će se održati u svibnju.

Označeno u