Održan 18. Memorijalni turnir “Anđelko Herjavec”, koji je okupio 18 ekipa

Varaždinske vijesti | 11.7.2023. u 11:07h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Varteks je u suradnji s Udrugom navijača White Stones organizirao na igralištu u Hrašćici 18. Memorijalni turnir “Anđelko Herjavec”.

18. izdanje “Đelca” pohodilo je simbolički 18 ekipa, a ove godine najbolja je bila ekipa Fotex Junajted.

Nagrade najboljima dodijelili su počasni predsjednik Udruge navijača White Stones Ljubomir Kerekeš, legendarni trener “zlatnog doba” NK Varteksa Dražen Besek, predsjednik Udruge navijača White Stones Domagoj Njegovec, predsjednik Nogometnog kluba Varteks Siniša Fučkar i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

Od osam ekipa u četvrtfinalu, bile su tu dvije ekipe iz ŠD Remetinca, jedna mlađa i starija, ali su obje ispale u četvrtfinalu, stariji od 'španera' iz MNK Črešnjevo, lanjskih osvajača turnira na penale, dok su mlađi ispali od mlade ekipe Train Bara, koju je posložio Romano Nježić, a koja je okupljala mlađe igrače uglavnom Varteksa.

I Fotex Junajted se u četvrtfinalu ponovno namučio protiv odlične ekipe Prijatelji Stolarija Žeger, iz Podruta, ali je ipak prošao u polufinale. Ekipa 10x Team Cestica je lagano svladala kućanske majstore 2n usluge.

Cestičani su se preko Črešnjeva plasirali i do finala, rezultatom 4:2, i stvarno su igrali odličnan nogomet, predvođeni Dariom Bubekom, koji je proglašen i najboljem igračem turnira.

'Junajtedovci' su u drugom polufinalu omjerili snage s Train Barom, a bila je to odlična i izjednačena utakmice, gdje je Niko Ivančić iz 'slobodnjaka' pogodio za vodstvo, ali 'vlakovođe' se ne predaju, bacaju sve u napad, no bivaju kažnjeni na samom kraju kada Premužić pogađa za 2:0.

Prije velikog finala, snage su za treće mjesto odmjerili Črešnjevo i Train Bar, gdje je ekipa iz Črešnjeva povela, ali se mlada ekipa Train Bara vratila. Na kraju su odlučivali penali, gdje je vratar Črešnjeva ponovno briljirao te su stigli do 3. mjesta.

U velikom finalu gledamo jednu čvrstu i 'tvrdu' utakmicu, pa i prilično izjednačenu, ali ipak je na kraju zasluženo pobjeda ipak otišla na stranu Fotex Junajteda Art Metala.

Niko Ivančić je ponovno bio strijelac za 'Junajtedovce', da bi Bubek poravnao za Cestičane. Na kraju je pobjedu mladoj ekipi Junajteda donio Petar Baneković za veliko slavlje na umjetnoj travi, a potom i na šanku.

Ekipi 'Junajteda' je ovo drugi 'Đelac', a s obzirom na potpuno pomlađenu ekipu, i kvalitetno vođenje izbornika Dalibora Leskovara, ne sumnjamo da ćemo ih još gledati.

Sve je završilo podjelom pehara najboljima, kao što smo rekli prvi igrač turnira je Dario Bubek, iz drugoplasirane ekipe 10x Team Cestica, dok je najbolji vratara odlični Niko Stolnik iz pobjedničke ekipe.

Rezultati finalnog dana:
Četvrtfinala:
ŠD Remetinec – MNK Črešnjevo 3:2 (1:1)
ŠD Remetinec juniori – Train Bar 1:3
Fotex Junajted Art metali – Prijatelji Stolarija Žeger 2:1 (0:0)
10x Team Cestica – 2n usluge 5:0
Polufinala:
10x Team Cestica – MNK Črešnjevo 4:2
Fotex Junajted Art Metali – Train Bar 2:0
Za 3. mjesto:
MNK Črešnjevo – Train Bar 3:2 (1:1)
Finale:
Fotex Junajted Art Metali – 10x Team Cestica 2:1