Ivica Bonino Hasan zauzeo je 7. mjesto na svijetu

Odličan nastup Varaždinaca na 63. svjetskom prvenstvu u lovu ribe u Bugarskoj

| 14.10.2016. u 09:18h | Objavljeno u Sport

Na 63. Svjetskom prvenstvu u lovu ribe na plovak za seniore, koje je održano u Bugarskoj, u gradu Plovdivu, na veslačkoj stazi u samom gradu, natjecateljska staza je bila duga 2,5 kilometra.

Nastupile su 34 reprezentacije iz cijelog svijeta, lovilo se u 10 podsektora, Pobjedu u ekipnoj konkurenciji ostvarila je reprezentacija Mađarske, a u pojedinačnoj je pobjedu osvojio Jernej Ambrožič iz Slovenije. Hrvatska reprezentacija je ekipno zauzela vrlo dobro 11. mjesto.

Prvi dan natjecanja najbolji Hrvat bio je Varaždinac Ivica-Bonino Hasan, osvojivši prvo mjesto u podsektoru, ali drugi dan je imao peh izgubivši prva dva šarana i na kraju osvojio 3. mjesto u podsektoru, čime nije uspio osvojiti prvu medalju u seniorskoj konkurenciji. Završio je na 7. mjestu na svijetu, što je drugi najbolji rezultat pojedinačno.

Vrlo dobro je odlovio i drugi Varaždinac Kristijan Kosmačin koji je sa 4. i 2. mjesto u podsektoru zauzeo pojedinačno  17. mjesto. Prvenstvo će ostati zapamćeno po dobrim domaćinima, specifičnom i teškom ribolovu na rolu i borbenim šaranima.

Za reprezentaciju Hrvatske su nastupili Ivica-Bonino Hasan, Kristijan Kosmačin, Dejan Vondrak, Mihael Guliš, Dražen Štajduhar i Matija Kraševac kao natjecatelji. U vodstvu su bili Martin Vrčković (kapetan), Drago Filipašić (trener) i Zoran Pfeiffer ( direktor reprezentacije ). Sljedeće, 64. SP. održat će se u Belgiji, a u reprezentaciju su se opet plasirali Ivica-Bonino Hasan i Kristijan Kosmačin.

Voda na kojoj se održalo natjecanje bila je mirna, dubine 2,5 do 3 metra, a od riba se lovio najviše šaran, babuška, klen, uklija, sunčanica, a bilo je i puno tolstolobika koji se nije bodovao. Zato je najviše upotrebljavana match tehnika ribolova, rolom i waglerima, kliznim i fiksnim plovcima od 16 do 20 g, na 30 do 50 m od obale, a malo na šteku.

Šarani su bili i do 3 kg težine i bile su prava atrakcija za brojno gledateljstvo. Nakon 5 dana treninga, po sunčanom i toplom vremenu, natjecanje je održano kroz dva mirna i topla dana ribolova i riba je oprezno primala kao i na treninzima. Lovilo se malo komada, ali krupne ribe, ukupne težine i do 11 kg.