Varaždinska županija na sajmu „Destinations“ u Londonu Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija na sajmu „Destinations“ u Londonu

V.M./Varaždinske vijesti | 8.2.2016. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županije predstavila se od 4. do 7. veljače na sajmu „Destinations“ u Londonu. Radi se o jednom od najstarijih i najvećih turističkih sajmova u Europi na kojem svoje ponude predstavlja više od stotinu turoperatera i više od sedamdeset turističkih zajednica iz cijelog svijeta.

Britanskim turistima prezentiraju se najznačajnije destinacije u Varaždinskoj županiji s posebnim naglaskom na kulturnu ponudu, gastronomiju, prirodne ljepote i lovišta.

Zahvaljujući uspješno realiziranom projektu „Okusi varaždinskoga kraja“, Turistička zajednica Varaždinske županije predstavlja gastronomsku ponudu Varaždinske županije s posebno kreiranim gastronomskim turama, ali također i ostale programe naših prihvatnih agencija.

Uz direktoricu Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabetu Dolenec i pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Jelenu Zrinski Berger, predstavljanju je prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Alan košić.

- London je jedan od najvećih svjetskih metropola, a Britanci su poznati kao narod koji voli putovati i otkrivati nova mjesta. Hrvatska im je sve više zanimljiva, a Varaždinska županija svojom bogatom poviješću, kulturnim nasljeđem te zdravom i prekrasnom prirodom ima puno toga za ponuditi. Velika je stvar biti predstavljen na ovakvom renomiranom sajmu – istaknuo je zamjenik župana Košić.

Britanski turisti su i inače vrlo zainteresirani za turističku ponudu Varaždinske županije, što je vidljivo iz brojnih članaka i reportaža koje su na svojim studijskim putovanjima napisali novinari svjetski poznatih britanskih časopisa kao što su Huffington Post, Daily Mail, Daily Express, The Sun, The Independant, The Telegraph, National Geographic Traveller i The Mirror.

Predstavljanje se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i Varaždinske županije, a na zajedničkom izložbenom prostoru svoju ponudu predstavlja i Klaster turističkih zajednica Slavonije.