Odigrana završnica Kupa Pikado saveza Varaždinske regije

| 23.5.2019. u 09:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji pikado ekipe Oktan 3 održana je završnica Kupa Pikado saveza Varaždinske regije, u kojem je pobjedu ostvarila ekipa Đekson's Five, kojoj je to već treći trofej ove sezone. Nakon natjecanja po skupinama polufinale su izborile ekipe Đekson's Five protiv Sombrera, te Črleni Lajbek protiv Oktana 3.

Đekson's Five pobijedio je Sombrero rezultatom 9-2, te se plasirao u finale, a prava drama viđena je u susretu između Črlenog Lajbeka i Oktana 3. Susret, koji je trajao duže od tri sata, pružio je mnogo neizvjesnosti, ekipe su se konstantno izmjenjivale u vodstvu, a na kraju plasman u finale izborila je ekipa Oktana 3 pobjedom rezultatom 9-8 nakon igre parova što je veliki uspjeh za ovako mladu ekipu.

Oktanovci su burno proslavili pobjedu te su možda nakon meča protiv Črlenog Lajbeka bili istrošeni za pružanje jačeg otpora u susretu protiv izrazito motiviranih Đeksona koji su ih pobijedili rezultatom 9-0. Osvajanjem kupa napravili su hat trick jer im je ovo već treći trofej ove sezone, budući da su osvojili ligu i drugo mjesto na ekipnom Prvenstvu Hrvatske.

U susretu za treće mjesto opet je viđen jedan neizvjestan meč u režiji Črlenog Lajbeka i Sombrera. Početak susreta započeo je serijom Črlenog Lajbeka 3-1,nakon čega su se igrači Sombrera trgnuli i stizali protivnike na samo jedan susret zaostatka, međutim nedostajalo im je snage za završnicu susreta, što su igrači iz Črlenog Lajbeka znali iskoristiti i pobijediti u meču rezultatom 9-6.

Pobjedom na kup natjecanju, ekipa Đekson's Five plasirala se na završnicu Kupa Hrvatske, koja će se održati 26. svibnja u Sesvetama, a po prvi puta varaždinska ekipa Barfly OVB nastupat će i na prvom Prvenstvu Hrvatske u klasičnom pikadu

Ovo okupljane pikadista bila je prilika i za dodjelu pehara i diploma za sezonu 2018/2019.