Tradicionalni Trofej Velimir Habrun Fenč, kojeg junajtedovci daju najboljem igraču iz svojih redova te godine, pripala je Robertu Malnaru

Odigran prvi četvrtfinalni dan 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu

| 31.12.2017. u 16:14h | Objavljeno u Sport

Prvi četvrtfinalni dan 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu ponudio je pet sjajnih utakmica, a tri su posebno odskočile atrakcijom.

Utakmica večeri definitivno je bio susret između koprivničke Jelene Trade i Artmetala Junajted. Uoči utakmice mala svečanost, već tradicionalni Trofej Velimir Habrun Fenč, kojeg junajtedovci daju najboljem igraču iz svojih redova te godine, pripala je Robertu Malnaru.

Samu su utakmicu mnogi već sinoć proglasili – finalom prije finala. Po tijeku igre i rezultata atraktivna je bila zaista da atraktivnija nije mogla biti. Već u 1. minuti Golenja je doveo Junajted u vodstvo, međutim tu je prednost varaždinska ekipa držala svega 11 minuta.

A onda su Koprivničani u osam minuta zabili čak četiri pogotka (Toth, Hučić, Horvat i autogol Semlera) i s velikom prednošću otišli na odmor (od četvrtfinala se igra dva puta 20 minuta).

U nastavku – veliki povratak Junajteda! Pritisak sa svih strana urodio je plodom prvi put u 25. minuti i to na način da je raspalio Dreven i – pogodio, 4:2.

Samo dvije minute kasnije Golenja je zabio drugi puta, za 4:3, osam minuta prije kraja Glavica izjednačio, 4:4! Ostao je taj rezultat, ušlo se u produžetke, s velikom psihološkom prednošću Junajteda.

Prvo na krilima povratka „iz mrtvih“, drugo zbog toga što je protivnik imao četiri akumulirana prekršaja, spram svega dva Junajteda. I odmah je u prvoj minuti produžetka napravio peti. Međutim, umjesto prilike za deseterac Varaždinaca, uspio je iz gužve Ziberi zabiti za novo vodstvo Koprivničana.

Još uvijek je Junajted imao adute za povratak, međutim vratar Dreven se zaletio u jedan solo prodor, izgubio loptu i Toth je mirno poentirao za 6:4. Tu se Junajted raspao, u drugom produžetku Toth se još dva puta upisao u strijelce, za konačnih (pre)visokih 8:4 Jelene Trade i plasman u polufinale.  

Drugi polufinalist je CB Marocchino, koji je u impresivnom izdanju doslovno razbio Prijatelje iz Bednje. Nevjerojatnih 8:0 je bilo, već u prve tri minute su Kolarić i Modrić zabili i najavili utakmicu u jednom smjeru. Do odmora je već bilo 4:0, uz hat-trick Luke Modrića, a u nastavku su neprepoznatljivim dečkima iz Bednje zabili još Oštrek, Mumlek, Škvarić i Srbljinović, za 8:0, totalno neuobičajen rezultat u četvrtfinalu.

Prvi veteranski polufinalist je ekipa Eurotransporti Kostanjevec iz Hrašćice, koja je u tvrdoj utakmici s minimalnih 1:0 pobijedila uvijek odličnu Lepoglavu, strijelac je bio Hranić u 19. minuti.

Odigrane su i dvije zaostale utakmice osmine finala, koje su se trebale igrati kobnog četvrtka, kad je život izgubio Mate Čuljak. OPG Radiček je teže od očekivanog slomio otpor Kluba 45, zabivši za pobjedu tek u zadnjoj minuti (bilo je 2:1, Željko i Siniša Vađunec zabili su za Koprivničane, a Pomper za Varaždince).

MNK Črešnjevo u sjajnoj partiji izbacilo Auto Florijanić. Režić je doveo Črešnjevo u vodstvo u prvom poluvremenu, Robert Punčec i Hojski u nastavku su povisili rezultat na 3:0, da bi u posljednjim sekundama utakmice počasni pogodak za trnovečki sastav zabio Stipinšek, za konačnih 3:1 Črešnjeva i plasman u četvrtfinale, na Novu Godinu protiv branitelja naslova Centra Škudar.

Novogodišnji će program početi odigravanjem prekinute utakmice veterana Bilikuma petkom i Hudek Trgotransa, a potom će pobjednik igrati četvrtfinale protiv CB Star'sa iz Koretinca. Nakon još jednog četvrtfinala veterana, Bilikuma i FE Lacija, utakmicu večeri odigrat će branitelj naslova Centar Škudar iz Novoga Golubovca i MNK Črešnjevo.

Potom će u borbu za polufinale ASO Ponos i ŠD Remetinec, a za kraj večeri sučelit će se veterani Pivnice Stari mlin i OPG Radiček Petgrad Nikotradea iz Koprivnice.
 
SUBOTA, 30.12.2017. - ČETVRTFINALE - REZULTATI

(VET - 1/8 FINALA) OPG RADIČEK PETGRAD NIKOTRADE (KC) - KLUB 45 (VŽ)    2:1
JELENA TRADE (Koprivnica) – ARTMETALI JUNAJTED (Varaždin)    8:4
(VET) LEPOGLAVA - EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hrašćica)    0:1
PRIJATELJI (Bednja) - CB MAROCCHINO (Varaždin)    0:8
(SEN - 1/8 FINALA) AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) - MNK ČREŠNJEVO    1:3

PONEDJELJAK, 01.01.2018. – ČETVRTFINALE
RASPORED UTAKMICA

17:00    (VET-1/8 - ostatak utakmice 6'05'') BILIKUM PETKOM - HUDEK TRGOTRANS
17:10    (VET) CB STAR'S (Koretinec) - BILIKUM PETKOM/HUDEK TRGOTRANS
17:50    (VET) CB BILIKUM (Varaždin) - FE LACIO (Varaždin)
18:30    CENTAR ŠKUDAR (Novi Golubovec) - MNK ČREŠNJEVO
19:20    ASO PONOS (Krapina) - ŠD REMETINEC
20:10    (VET) PIVNICA STARI MLIN (Trnovec) - OPG RADIČEK PETGRAD NIKOTRADE