Sudionici 5. memorijalnog turnira Tihomir Planinc

Odigran 5. Memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc

| 21.6.2017. u 10:58h | Objavljeno u Sport

Na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama odigran je 5. Memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc, kojeg je organizirao Teniski klub „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica. Turnir se tradicionalno se igra u konkurenciji muških parova, ove je godine okupio 12 parova podijeljenih u tri skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po Bergerovom sistemu, poznatijem po principu „svako sa svakim“.

Nakon razigravanja po skupinama, odigrani su četvrtfinalni mečevi, nakon kojih su u polufinale prošli favoriti, pa su se s posebnim zadovoljstvom pratili polufinalni mečevi. Par Papec/Žinić je nakon vrlo kvalitetnog meča rezultatom 7-5 pobijedio poznati „nogometaški“ par Mumlek/Borović, dok je u drugom polufinalu, nešto lakše od očekivanog, par Lukinec/Pitner sa 7-0 pobijedio par Papp/Štriga.

Uzbudljiv i neizvjestan meč očekivao se i u finalu, no ipak je spoj iskustva i mladosti, te trenutne igračke forme presudio, pa su Lukinec i Pitner, u meču koji se igrao na devet dobivenih gemova, lakše od očekivanog, rezultatom 9-3 pobijedili Žinića i Papeca.

Na kraju turnira, uz zahvalu svim sudionicima na odazivu i prijateljskoj atmosferi, pobjednicima, finalistima i polufinalistima dodijeljene su prigodne nagrade i pehari, a na veliki prijelazni pehar, kao pobjednici 5. memorijalnog turnira, upisani su Boris Lukinec i Denis Pitner.