Sudionici ovogodišnjeg Memorijalnog turnira Tihomir Planinc

Odigran 4. Memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc

| 16.6.2016. u 14:02h | Objavljeno u Sport

Već četvrti po redu Memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc odigran je terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama.  Turnir koji se tradicionalno igra u konkurenciji muških parova i ove je godine odlično organizirao Teniski klub „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica, a okupio je 12 parova podijeljenih u četiri skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po standradnom Bergerovom sistemu, poznatijem po principu „svako sa svakim“.

Nešto manji odaziv teniskih parova nego lani  nije utjecao na kvalitetu tenisa, pa je već i po skupinama bilo odličnog tenisa. Nakon razigravanja po skupinama, po dva su najbolja para iz svake skupine prošla u četvrtfinale, a ždrijebom je već ranije bilo odlučeno da se pobjednici skupina mogu susresti tek u polufinalu.

Tenisko nadmetanje ni u četvrtfinalima nije bilo ništa manje uzbudljivo, no ipak su u polufinale prošli favoriti, nosioci i raniji pobjednici skupina. Ranije je bilo odlučeno da se polufinalni mečevi igraju na devet dobivenih gemova. U prvom polufinalu najprije jedni nasuprot drugih rekete ukrstili par Štriga/Toma i Novak/Vurušić. U finale su rezultatom 9-5 prošli Novak i Vurušić.

U drugom polufinalu igrali su  par Lukinec/Papec, uzdanice domicijalnog kluba protiv ludbreškog para Pokos/Vitez. Pokos i Vitez koji su i prošle godine igrali u polufinalu turnira, ovaj su put bili bolji i rezultatom 9-4 plasirali se u finale. U finalu koje se također igralo na devet dobivenih gemova,  očekivano smo svjedočili  izvrsnom tenisu. Usprkos ranoj prednosti od nekoliko gemova koji su ostvarili Novak i Vurušić, Pokos i Vitez uspjeli su jako dobrom igrom  uhvatiti priključak i meč u konačnici učiniti rezultatski uzbudljivim, no ipak je odlični  međimurski par Novak/Vurušić odnio pobjedu rezultatom 9-6.  

Na kraju turnira, kao i svake godine do sada, uz zahvalu svim sudionicima na odazivu i prijateljskoj atmosferi,  pobjednicima, finalistima i polufinalistima  dodijeljene  prigodne nagrade i pehari, a Miljenko Novak koji je i prošle godine osvojio turnir u paru sa Juricom Perkom, i ove se godine s Davorom Vurušićem upisao na veliki prijelazni pehar kao pobjednik 4. memorijalnog turnira „Tihomir Planinc“.