Mirko Belaj autor je publikacije o STK Varaždin Foto: Dražen Novosel

Objavljena publikacija Stolnoteniskog kluba Varaždin

| 20.9.2016. u 11:09h | Objavljeno u Sport

Gotovo pedeset godina povijesti Stolnoteniskog kluba „Varaždin“, sažetog na stotinjak stranica kroz statističke podatke i rezultate, predstavljeno je članovima Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na nedavno održanoj sjednici.

Dugogodišnji istaknuti natjecatelj i sportski djelatnik, Mirko Belaj, zaslužan je za očuvanje djela varaždinske sportske i stolnoteniske povijesti. Naime, Belaj je ovih dana dovršio publikaciju koja sadrži  gotovo sve podatke o radu, događanjima i rezultatima STK „Varaždin“ od 1969. do danas.

Poglavlje o svim osvojenim medaljama sa velikih turnira i prvenstava, najveći uspjesi kluba, ekipni klupski trofeji, medijski napisi o Klub, popis reprezentativaca nekadašnje države i Hrvatske, poglavlje o dobivenim priznanjima samo su dijelovi publikacije koja će zauvijek na jednom mjestu govoriti o Klubu koji je ostavio neizbrisiv trag u varaždinskom, ali i hrvatskom sportu.

Nesumnjivo je da će ovu publikaciju znati cijeniti ne samo oni koji su bili usko vezani uz rad Kluba, već i generacije ostalih varaždinskih sportaša, kao i one koje tek dolaze.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac, zahvalio je Belaju na trudu i radu koji je uložio prilikom izrade publikacije. Ohrabrio je i sve ostale sportske djelatnike, koji su se do sada možda samo bavili sličnom idejom, da na ovakav ili sličan način sistematiziraju povijest svog kluba ili sporta.

-Ovakvo djelo, odnosno publikacija, čuva dio varaždinske sportske povijesti, a znamo da naš Varaždin ima veliku sportsku povijesti i brojne uspjehe iza sebe. Sačuvajmo taj dio povijesti za sve naše buduće sportske generacije – zaključio je Runac.