Obitelj Petek u Zadru i na otoku Silbi osvojila šest medalja u sklopu Dalmatinskog kupa Foto: PK Varaždin

Obitelj Petek u Zadru i na otoku Silbi osvojila šest medalja u sklopu Dalmatinskog kupa

| 9.7.2019. u 08:47h | Objavljeno u Sport

U subotu, 6. srpnja, u Zadru je održan plivački maraton u sklopu natjecanja Dalmatinskog kupa. Održane su utrke na 1000 m i 3000 m, uz sudjelovanje plivača iz cijele Hrvatske. U utrci na 1000 m nastupili su i plivači iz PK Varaždin i postigli odlične rezultate.

U kategoriji odraslih, Ninoslav Petek osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju. Sin Nino Petek je, u kategoriji do 16 godina, doplivao do srebrne medalje, a njegova sestra Mia Petek je u istoj kategoriji kod djevojčica, također došla do medalje srebrnog sjaja.

Dan kasnije kada je na otoku Silbi održan nastavak Dalmatinskog kupa u čijem je sastavu bila utrka na 1000 m i 3000 m koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske za kadete i veterane. Zbog vremenskih uvjeta i visokih valova, dio plivača je odustao, ali najhrabrijih su krenuli.

U utrci na 1000 m sudjelovali su plivači PK Varaždin i ponovili odlične rezultate. U kategoriji odraslih, Ninoslav Petek osvojio je zlatnu medalju, a Nino Petek i Mia Petek u kategoriji do 15 godina osvojili su srebrne medalje.