Martin Vugrinec vodeći je u Alpe Adria prvenstvu i u Prvenstvu Hrvatske

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec ovaj vikend napada bodove na Pannonia ringu u Mađarskoj

| 29.7.2017. u 10:31h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec (18) pred završetkom je ove sezone, a u oba natjecanja koja želi osvojiti, Alpe Adria prvenstvu i Prvenstvu Hrvatske, vodeći je u ukupnom poretku u klasi Superstock 600, a nada se da će na kraju prvi proći kroz cilj.

- Idemo osvojiti Alpe Adria prvenstvo, kao i Prvenstvo Hrvatske. Na početku sezone to au nm bili ciljevi i idemo ih pokušati ostvariti. Za sada je sve u najboljem redu, osim utrke u Poznanju, na Slovakiaringu, gdje sam imao tehnički kvar na motociklu, što nas je malo vratilo unatrag - rekao je Vugrinec.

Prije dva tjedna Alpe Adria prvenstvo vozilo se na autrijskom Red Bull Ringu, gdje je u obje utrke zauzeo drugo mjesto i bio jedini strani vozač među austrijskim motocilistima koji su zauzeli prvih pet mjesta.

- Te, posljednje dvije utrke, bile su mi i najteže u ovogodišnjem Alpe Adria prvenstvu, jer staza je za mene bila potpuno nova, a na treninzima su, zbog kiše, bili teški uvjeti. Da je bio dan treniga više sigurno bih se borio za prvo mjesto s austrijskim vozačem, koji se natječe i u Njemačkom prvenstvu - naglasio je Vugrinec.

Iako su Alpe Adria prvenstvo napustila dva kvalitetna mađarska predstavnika, konkurencija je i dalje jaka.
- Osim te dvojice Mađara svi drugi vozači su ostali, tako da je prvenstvo i dalje jako - ističe novomarofski motociklist.

U Alpe Adria prvenstvu očekuju ga još dvije utrke, ovaj vikend na Pannonia ringu u Mađarskoj i nakon toga dvije utrke na Grobniku, dok ga u Prvenstvu Hrvatske očekuju po dvije utrke u Požegi i na Grobniku.

- Tijekom tjedna pripremao sam se na stazi u Novom Marofu. Prošle godine ozljede ruke nisam vozio utrku na Pannonia ringu, no stazu sam isprobao i mogu reći da je dobra, malo zeznuta, jer je ravna i nema nagle zavoje, ali mi odgovara - rekao je Vugrinec.

Ruka, koja je bila ozlijeđena, je u redu i ne stvara mu probleme prilikom vožnje.
- Fizički i psihički sam spreman, tako da za sada nemam nikakvih prepreka da na posljednjim ovosezonskim utrkama ne bih dao sve od sebe. Kažem, nema prepreka osim financijskih. Zahvaljući sponzorima malo nam je lakše nego lani, ali ne možemo reći da smo opušteni - rekao je novomarofski motociklist, kojega, iako je najmlađi u Alpe Adria prvenstvu, zahvaljujući dosadašnjim rezultatima respektiraju starije i iskusnije kolege.

- Vide da sam brži i osjećam da me respektiraju. Čak mi i prilaze i pitaju za određene savjete i informacije, ali takve se informacije ne daju baš lako - zaključio je Martin Vugrinec.