Novomarofski gradonačelnik ugostio atletičara Valentina Bečehelia i biciklista Matiju Meštrića

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.10.2018. u 13:10h | Objavljeno u Sport

Grad Novi Marof podupire svoje vrhunske sportaše, a uz redovna izdvajanja za sport, odnosno sportske udruge s područja grada, pomažu se i sportaši pojedinci koji ostvaruju vrhunske rezultate. Među njima su atletičar Valentino Bečeheli, član varaždinske Slobode, te Matija Meštrić, koji trenira brdski biciklizam u Biciklističkom klubu Maraton Beciklin iz Novog Marofa.

Dvojicu mladih sportaša, 15-godišnjeg atletičara iz Gornjeg Makojišća te 21-godišnjeg biciklista iz Presečna, danas je primio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Drago mi je da na području Grada Novog Marofa imamo aktivne sportaše koji postižu vrhunske rezultate iako neki nisu članovi novomarofskih klubova, već treniraju u drugim sredinama. Ali oni postižu zapažene rezultate i to ćemo uvijek podupirati. Isto tako ćemo podupirati i druge mlade talentirane ljude, bez obzira o kojem se području djelovanja radi, sportu, glazbi ili nečemu trećem. Ukoliko netko postiže vrhunske rezultate, a mi možda nemamo informaciju o tome, uvijek nam se može javiti - rekao je gradonačelnik Jenkač te dodao da će se pronaći model kako pomoći novomarofskim sportašima koji treniraju u drugim sredinama jer Grad ne može izdvajati sredstva za druge klubove koji nisu s njegovog područja, ali zato može pomoći sportašu kupnjom opreme ili nekim drugim vidom pomoći.

Grad Novi Marof ove je godine već pomogao obojici sportaša. Bečeheli je dobio poklon bon u iznosu 1500 kuna, a 3700 kuna uplaćeno je restoranu Elektron u Varaždin kako bi mu bio osiguran jedan topli obrok dnevno. Meštriću je donirano 6000 kuna za kupnju biciklističke opreme u sportskoj trgovini u Čakovcu. Na ovom susretu s gradonačelnikom Bečeheli i Meštrić dobili su poklon bonove u vrijednosti od 300 kuna za kupnju sportske opreme.

A rezultati zbog kojih su zavrijedili brigu svog grada zaista su impresivni. Kadetski reprezentativac Valentino Bečeheli, najbolji sprinter u Hrvatskoj do 16 godina, ove je godine postavio državni rekord na 200 metara, osvajao prva i druga mjesta na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske te bio treći na susretu pet reprezentacija, a nastupio je i na Europskom festivalu sprinta u Italiji. Matija Meštrić je u posljednje tri godine osvojio tri naslova državnog prvaka u ciklokrosu te ove godine i u disciplini Cross Country Olympic, a nastupao je i na Svjetskom kupu te europskim i svjetskim prvenstvima.
Na prijemu kod gradonačelnika Valentino je bio u pratnji oca Vlade Bečehelija i predsjednika Atletskog kluba Sloboda Ivana Domislovića.

Označeno u