Novomarofčanin Martin Vugrinec ušao u njemačko prvenstvo: Priželjkivao sam plasman u Top 5

| 30.4.2018. u 14:15h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec je na svom Kawasakiju ZX-6R, u nedjelju na stazi u njemačkom Oscherslebenu, odvozio prve dvije utrke ovogodišnjeg Međunarodnog njemačkog prvenstva (IDM-a), u kategoriji Supersport 600. Vugrinec, koji je jedan je od dvojice u konkureciji tridesetak vozača na Kawasakiju ZX-6R, s time da je Novomarofčaninu ovo prva sezona u ovom jednom od najcjenjenijih moto natjecanja u Europi, u drugoj je vožnji bio četvri, a u prvoj sedmi, što su sjajni rezultati za jedinog hrvatskog predstavnika u u ovom, jednom od najcjenjenijih moto natjecanja u Europi. 

- IDM je poput Svjetskog prvenstva, jako je napeto, konkurencija je veoma jaka i osim protiv suparnika borim se i protiv Yamaha motocikala. Njemačko se prvenstvo kvalitetom može usporediti s Red Bull Moto GP Rookies cupu - bile su prve riječi Martina Vugrinca, nakon odrađene druge vožnje, u kojoj je za tri pozicije popravio svoj plasman u odnosu na prvu vožnju. Vugrinec je na subotnjim kvalifikacijama odlično odvozio, dao 120 posto od sebe i isto toliko izvlačio iz motora, no razlika snage između motocikla kojeg on ima i njemačkih Yamaha napravila je svoje te je Vugrinec ostvario 11. startnu poziciju i to s vremenom u sekundi sa trećeplasiranim, što nije loš rezultat.

Prilikom izmjene zadnje gume u ekipi Martina Vugrinca napravili su grešku, točnije zaboravili su staviti naljepnicu na gumu te su Martina kaznili s plus 4 mjesta na startnom gridu, tako da je u nedjeljne utrke startao kao 15. u konkurenciji 31 vozača, međutim, to ga nije omelo da već u prvoj utrci ove sezone pokaže svoj talenat...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...

 

Označeno u